Tether Bitfinex manipulatie

Tether en Bitfinex wederom aangeklaagd voor manipulatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Crypto-beurs Bitfinex en zijn stablecoin Tether, zijn opnieuw beschuldigd van het manipuleren van Bitcoin-markten. Dit volgens een artikel dat gisteren op CoinDesk verscheen.

Een nieuw class-action-proces, ingediend door Eric Young en Adam Kurtz bij de rechtbank in het westelijke district van Washington op 22 november, gebruikt de details die naar voren kwamen in de zaak van de procureur-generaal in New York van afgelopen april.

Het is ook de tweede “class action” zaak die de afgelopen maanden is aangespannen op basis van de New York-zaak, die nog steeds loopt omdat de verdachten in hoger beroep zijn gegaan over het feit dat ze documentatie moeten blijven produceren. De procureur-generaal beweert onder meer dat Tether (USDT) niet volledig werd ondersteund door echte Amerikaanse dollars.

De claims

In een lange lijst met claims beweren Young en Kurtz specifiek dat Bitfinex en Tether ‘gemonopoliseerd en samengespannen hebben om de Bitcoin-markt te monopoliseren’. Daarnaast claimen zij dat beide partijen de markt hebben gemanipuleerd en gemanipuleerde informatie of onnauwkeurige claims naar buiten hebben gebracht.

Young en Kurtz zeiden het volgende:

“Het wangedrag van gedaagden heeft ervoor gezorgd dat de prijzen van Bitcoin-futures, en de prijzen van Bitcoin, die aan grondslag van de Bitcoin-futures lagen, nep waren tijdens de klasseperiode [1 oktober 2014 tot heden].

De controle over USDT-uitgiften en Bitfinex stond de gedaagden, en hun mede-samenzweerders, toe om aankopen en verkopen te coördineren met stijgende en dalende Bitcoin-prijzen. Toen de Bitcoin-prijzen daalden, drukten gedaagden en hun mede-samenzweerders USD’s af en verhoogden kunstmatig de Bitcoin-prijs. Nadat gedaagden en hun mede-samenzweerders de prijs van Bitcoin kunstmatig hadden opgeblazen, hebben gedaagden en hun mede-samenzweerders de Bitcoin weer omgezet in USD om de reserves van Tether aan te vullen.”

$20.000,- komt door Bitfinex

Beide rechtszaken citeren ook een studie, die is geschreven door professoren aan de Universiteit van Texas, die beweert dat een enkele Bitfinex-account USDT gebruikte om de prijs van Bitcoin te verhogen, in de aanloop naar het hoogste punt van 2017 van rond de $20.000.

Young en Kurtz zeggen dat het Bitcoin-handelaren zijn die tegen kunstmatige prijzen handelden, vanwege de vermeende acties van de beklaagden.

Ze gaven verder het volgende aan:

“Op alle relevante momenten hebben gedaagden, inclusief de werknemers die de zaken van de gedaagden hebben uitgevoerd door middel van illegale handelingen, bewust en opzettelijk valse verklaringen afgelegd aan Amerikaanse Bitcoin-investeerders en het publiek, met het doel de manier van werken van de gedaagden te verbergen.”

Bitfinex noemt de zaken geldzuchtig en ongegrond

Bitfinex gaf in zijn blog aan dat de Washington-zaak “geldzuchtig en ongegrond” is, en suggereert dat dergelijke rechtszaken “een voortdurende belediging zijn voor de inspanningen en toewijding van Bitfinex-klanten en alle deelnemers aan het digitale valuta-ecosysteem.”

De blog ging verder met:

“Zoals we vorige maand voorspelden, blijven geldwolven proberen Bitfinex en Tether te gebruiken om een ​​betaaldag te krijgen. Voor alle duidelijkheid, er worden geen hinderlijke schikkingen of schikkingen van welke aard dan ook bereikt. In plaats daarvan zullen alle claims, die bij beide acties zijn ingediend, krachtig worden betwist en uiteindelijk te zijner tijd ingetrokken worden.”

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft naar verluidt al geruime tijd onderzoek gedaan naar de beschuldigingen van marktmanipulatie, maar heeft nog geen conclusies openbaar gemaakt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN