Cardano trekt steeds meer ontwikkelaars aan, in aanloop naar de implementatie van smart contracts

Het Cardano-netwerk zal binnenkort één de belangrijkste updates lanceren, de Alonzo-hard fork. Deze update, die wordt mogelijk gemaakt door het Plutus-platform, brengt smart contract-functionaliteit naar het ecosysteem, wat natuurlijk erg groot nieuws is voor de Ethereum-concurrent. Dat dit goed nieuws is, is ook te zien in het aantal ontwikkelaars dat zich naar het netwerk haasten.

Cardano wordt een echte Ethereum-killer?

Cardano wordt in de volksmond aangeprezen als de “Ethereum Killer” die uiteindelijk de markt zal stelen waar Ethereum momenteel de duidelijke leider in is. Veel andere projecten, zoals Solano en Polkadot, hebben ook als doel Ethereum te onttronen, maar Cardano is tot nu toe misschien wel de grootste kanshebber.

Cardano, met Charles Hoskinson aan het roer, werd letterlijk vanaf de grond opgebouwd met behulp van academisch onderzoek en peer review. Hoewel een meerderheid van de experts eerder kritiek hebben geuit op Cardano vanwege de langzame ontwikkeling, zijn anderen van mening dat het een van de best ontworpen ecosystemen in de crypto-markt is.

Het team van Cardano was ook openhartig in het lokaliseren van de ontwikkelingen in de blockchain. Eerlijk gezegd heeft het netwerk de afgelopen maanden indrukwekkende ontwikkelingen doorgemaakt, echter is de Alonzo-hard fork toch de belangrijkste update die op korte termijn op de agenda staat, namelijk voor Q3 2021.

ProBit

Cardano groeit in populariteit onder ontwikkelaars

Naarmate deze uitrol dichterbij komt, heeft Tim Harrison, directeur Marketing en Communicatie bij IOHK, opgemerkt dat de interesse van ontwikkelaars in een rap tempo toeneemt. Daarom zijn ze op zoek naar een ’toegewijd team’ om meer mensen te helpen bij de groeiende Cardano-gemeenschap.

Cardano’s vorige upgrade eerder vorige maand, Mary, introduceerde de mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen unieke tokens te maken. Dit betekent dat de upgrade Cardano heeft getransformeerd naar een multi-asset blockchain.

De inkomende Alonzo-upgrade is de laatste fase van het Goyuen-tijdperk. Zodra dit is voltooid, gaat het Cardano-netwerk het Basho-tijdperk binnen, dat governance en schaalbaarheid zal introduceren.

Cardano-oprichter Hoskinson heeft onlangs aangegeven dat op het moment dat deze updates met succes worden geïntegreerd, een overgrote meerderheid van de ontwikkelaars en gebruikers, die de hoge kosten willen ontwijken, van Ethereum naar Cardano zal migreren. Hij zei toendertijd het volgende:

“Geen van deze protocollen is trouw aan Ethereum, ze zijn er gewoon omdat ze een first-mover-voordeel hebben, maar zodra de infrastructuur een beetje wakker wordt, wordt het een stuk gemakkelijker om een ​​massale uittocht te hebben. En dat is waarschijnlijk wat er gaat gebeuren, want waarom zouden ze anders willen blijven als ze $50 of $70 kosten moeten betalen?”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!