Flare Network gaat ook smart contracts naar Stellar (XLM) brengen

De inmiddels welbekende blockchain-startup Flare Networks heeft aangekondigd dat het – na XRP, LTC en DOGE – nu ook smart contracts wil brengen naar het andere bekende blockchain-project Stellar (XLM). In de nieuwe tweet maakte de Flare bekend dat het van XLM een F-Asset op zijn netwerk gaat maken:

“Flare zal XLM integreren als een F-Asset, waardoor XLM schaalbare smart contracts krijgt en een betrouwbare toegangspoort tot Stellar. Decentralisatie is veel te belangrijk voor maximalisme. Ecosystemen moeten worden verenigd.”

XLM is op zichzelf niet compatibel met de virtuele machine (EVM) van Ethereum, maar het F-Asset-protocol van Flare fungeert als de brug. Door XLM in zijn platform te integreren, kunnen gebruikers door XLM ondersteunde tokens gebruiken op elk, op Ethereum gebaseerd, gedecentraliseerd finance (DeFi) -netwerk.

Flare Networks heeft als doel om DeFi en smart contracts te verbinden met blockchain-netwerken, waardoor elke cryptocurrency-token bruikbaar is in smart contracts. Het bedrijf begon met Ripple’s XRP voordat het plannen onthulde om Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) en nu Stellar Lumens (XLM) te integreren, wat nu het vierde digitale actief in zijn arsenaal zal worden.

Hier stopt het echter niet. In januari zei Flare’s mede-oprichter Hugo Philion, in een interview met Real Vision, dat het bedrijf mogelijk ook smart contract-mogelijkheden naar Bitcoin zou willen brengen:

“Wij zijn een netwerk dat is gebaseerd op hulpprogramma’s, over het leveren van hulpprogramma aan andere netwerken zoals XRP, mogelijk ooit Bitcoin, mogelijk andere netwerken. Elk activum kan worden weergegeven, elk blockchain-item kan worden weergegeven op Flare. Het punt is dat, ja, we proberen voor elke deelnemer een heel sterk idee naar voren te brengen over hoe utility werkt en waarom ze moeten deelnemen.”

Flare is van plan om in de eerste helft van 2021 45.827.728.412 van zijn eigen token Spark (FLR) te verdelen. Ze zijn al begonnen om hun Spark-token uit te zenden naar in aanmerking komende XRP-houders en hebben plannen aangekondigd om hetzelfde te doen voor in aanmerking komende LTC-houders, voorafgaand aan de lancering van het bedrijf in Q2 2021. Het is nog niet bekend of het bedrijf voornemens is een vergelijkbare airdrop uit te voeren voor DOGE- en XLM-eigenaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!