Grayscale heeft nu $19 miljard aan totaal beheerd vermogen

Grayscale, ’s werelds grootste crypto-vermogensbeheerbedrijf, heeft zijn nieuwste cijfers vrijgegeven en vermeld dat het totale beheerde vermogen $19 miljard heeft bereikt. Tevens werd duidelijk dat het bedrijf het grootst geïnvesteerd heeft in de nummer één cryptocurrency, Bitcoin, aangezien Grayscale meer dan 600.000 BTC heeft met een waarde van meer dan $16 miljard.

Volgens een officiële aankondiging op Twitter zei Grayscale dat zijn investeringsportefeuille Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Stellar (XLM), XRP, Zcash (ZEC), Ethereum Classic (ETC) en Bitcoin Cash (BCH) omvat. Daarnaast is te zien dat de vermogensbeheerder de afgelopen 30 dagen meer dan 73.000 Bitcoin heeft bijgekocht.

De recente stijgingen van de Bitcoin koers en de Ethereum koers zorgde voor een substantiële groei in de waarde van de crypto-activa van Grayscale. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers in de buurt van $26.900, terwijl de Ethereum koers nu rond $730 schommelt. Ethereum bereikte gisteren het hoogste niveau sinds 2018 van $747, echter is het sindsdien weer wat gedaald naar het huidige niveau.

Grayscale heeft zijn Bitcoin-belang de afgelopen weken aanzienlijk vergroot, ondanks dat het bedrijf eerder deze maand tijdelijk stopte met het accepteren van nieuwe investeerders in zijn zes fondsen. Bovendien meldde de vermogensbeheerder sterke interesse van in de VS gevestigde beleggers in andere cryptocurrencies.

De recente accumulatie en sterke resultaten van Grayscale geven aan dat, ondanks het recente turbulente nieuws op de cryptomarkt met betrekking tot XRP, er een groeiende vraag is van institutionele beleggers, waaronder Wall Street-bedrijven, aangezien steeds meer mensen cryptocurrencies gaan behandelen als een inflatoire afdekking tegen andere activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!