Bitcoin analyse

XRP koers herstelt zich sterk, ondanks de onzekerheid

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel meegekregen hebben, heeft de Bitcoin koers vandaag een nieuwe all-time high bereikt. Door deze flinke stijging heeft de koningsmunt, zoals eigenlijk altijd, de rest van de markt meegetrokken. Het is echter op zijn minst verrassend te noemen dat de XRP koers ook een enorme stijging heeft gezien, aangezien de onzekerheid omtrent de rechtzaak vanuit de SEC tegen Ripple de markt de afgelopen dagen bezig gehouden heeft.

Het kostte XRP echter ongeveer vier uur om van $0,2536 te stijgen tot $0,3120. Sindsdien is de munt verder blijven stijgen tot de huidige koers van ongeveer $0,375 op grote beurzen, waaronder Binance.

Wat veroorzaakte de grote XRP-short squeeze?

Op 23 december, toen de hele markt corrigeerde, zag XRP het hoogste aantal liquidaties.

Deze liquidaties vinden plaats op de futuresmarkt wanneer de prijs van het actief een grote prijsbeweging ziet en een long (koop) of short (verkoop) positie te veel wordt gebruikt. Als een handelaar bijvoorbeeld een hefboomwerking van 10x gebruikt, kan een handelaar een bedrag verhandelen dat 10 keer groter is dan het basiskapitaal. Maar als de prijs van het actief met 10% ten opzichte van de positie beweegt, wordt de positie geliquideerd en wordt deze waardeloos.

In het geval van XRP ontstond er een langdurige druk nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een aanklacht had ingediend tegen Ripple en twee van zijn leidinggevenden.

Als gevolg hiervan werd de munt overmatig geshort, waardoor de koers snel daalde tot een bodem van $0,2138. Maar omdat de markt sterk naar de short kant bewoog, trad er een short squeeze op op 25 december, wat een snelle stijging van de XRP koers veroorzaakte.

Analisten voorspelden deze short squeeze al

Sommige analisten voorspelden deze XRP-short squeeze al en zagen de trend van overmatige shorting. Een bekende analist, Crypto ISO op Twitter, zei gisteren het volgende op Twitter:

“XRP gaat waarschijnlijk omhoog. Is het verstandig om iets te shorten na zo’n grote daling terwijl het nieuws al bekend is? Ik weet niet zeker wat de bull case echt is en zou hem niet aanraken, maar ik zou ook niet proberen om veel meer te melken in een korte tijd. Het delisten van Coinbase echt de laatste klap zijn, als dat gebeurt.”

Deze voorspelling kwam dan ook uit en er is te zien dat in de afgelopen 24 uur $73,5 miljoen aan XRP-futurescontracten werd geliquideerd, volgens de gegevens van Bybt.com.

Bron: Bybt.com

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN