Ethereum-mining

Ethereum miners verdienden $800.000 per uur

De voortdurende interesse in DeFi op het Ethereum-netwerk heeft een positieve invloed gehad op de Ethereum koers. Eerder vandaag leek de prijs van Ethereum (ETH) het psychologische niveau van $500 te breken, aangezien de koers een lokale piek van $489 afdrukte. Bitcoin (BTC) gooide echter roet in het eten en op het moment van schrijven staat de koers op $428.

De flinke stijging van de Ethereum koers in de afgelopen dagen heeft miners geen windeieren gelegd. In de afgelopen 24 uur hebben Ethereum miners gemiddeld $800.000 per uur verdiend. Deze waarde is $300.000 hoger dan de schatting van gisteren van $500.000 per uur. De crypto-gegevensorganisatie Glassnode tweette het volgende:

Vanaf de eerste tweet van Glassnode die een gemiddelde van $800.000 aan inkomsten voor miners identificeerde, kan worden opgemerkt dat Ethereum miners op twee momenten maar liefst $900.000 per uur verdienden.

Verdere analyse laat zien dat Uniswap en Tether nog steeds de twee grootste gasverbruikers zijn. Volgens Etherscan hebben miners in de afgelopen 3 uur maar liefst $550.000 verdiend aan Uniswap-transacties. In dezelfde periode hebben Tether-transacties Ethereum miners in totaal $260.000 opgeleverd.

De relatief nieuwe speler op de markt, SushiSwap, komt op de vijfde plaats, met in totaal $42.000 aan vergoedingen die aan miners zijn betaald om transacties van het platform te bevestigen.

Bron: Etherscan.io

Ethereum gasprijzen rijzen de pan uit

Gisteren plaatsten wij nog een artikel waarin duidelijk werd dat het tegenwoordig wel erg duur is om gebruik te maken van DeFi-smart contracts.

Het is namelijk zo dat de gasprijzen op Ethereum recordhoogtes behaald heeft, waardoor de interactie met een DeFi smart contract momenteel meer dan 450 gwei kost, aldus EthGasStation. Dit terwijl de kosten in rustige periodes zo laag waren als 2 gwei.

De gasprijs is een algemene indicator van gemiddelde prijzen, maar de vertaling ervan in werkelijke transactiekosten is niet eenvoudig. Dit komt omdat verschillende soorten overdrachten verschillende hoeveelheden gas verbruiken, is er een zeer significant verschil tussen eenvoudige Ether-overdrachten en interactie met een DeFi smart contract.

Het overzetten van Ether kostte slechts ongeveer $4 vanaf de perstijd – ver verwijderd van het hoogste punt van de transactiekosten van Bitcoin, die meer dan $50 op het hoogtepunt van de bull markt van 2017 bedroeg. Het overzetten van tokens is echter duurder, met gaskosten van ongeveer $17. Maar interactie met gedecentraliseerde financiële protocollen is nu zo duur geworden dat het voor de ‘gewone’ gebruiker bijna onmogelijk is geworden om deel te nemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN