Ethereum

Ethereum gasprijzen rijzen de pan uit op DeFi

Ethereum (ETH) is de laatste tijd steeds populairder geworden door de overweldigende opkomst van DeFi. Door deze stijging zijn de gasprijzen, de kosten die betaald moeten worden om een transactie op het netwerk uit te voeren, enorm gestegen.

Het is namelijk zo dat de gasprijzen op Ethereum vandaag recordhoogtes behaald heeft, waardoor de interactie met een DeFi smart contract momenteel meer dan 450 gwei kost, aldus EthGasStation. Dit terwijl de kosten in rustige periodes zo laag waren als 2 gwei.

De gasprijs is een algemene indicator van gemiddelde prijzen, maar de vertaling ervan in werkelijke transactiekosten is niet eenvoudig. Dit komt omdat verschillende soorten overdrachten verschillende hoeveelheden gas verbruiken, is er een zeer significant verschil tussen eenvoudige Ether-overdrachten en interactie met een DeFi smart contract.

Het overzetten van Ether kost slechts ongeveer $4 vanaf de perstijd – ver verwijderd van het hoogste punt van de transactiekosten van Bitcoin (BTC), die meer dan $50 op het hoogtepunt van de bull markt van 2017 bedroeg. Het overzetten van tokens is duurder, met gaskosten van ongeveer $17 op het moment van schrijven. Maar interactie met gedecentraliseerde financiële protocollen is nu zo duur geworden dat het voor de ‘gewone’ gebruiker bijna onmogelijk is geworden om deel te nemen.

Voor het maken van een eenvoudige Ether naar Dai (DAI) -wisseling op Uniswap is $55 aan gaskosten vereist. Curve schat een prijs van $33, terwijl een transactie op Mooniswap meer dan $80 kost. Het leveren van een activum aan Compound vereist op dezelfde manier ongeveer $57, terwijl het op Aave $44 vereist.

Bij deze gasprijzen wordt het gebruik van deze protocollen onmogelijk of oneconomisch. Om ervoor te zorgen dat de gaskosten op een DEX gelijk zijn aan een traditionele wisselkoersvergoeding van 0,2%, moet men in één transactie ten minste $27.500 aan activa verhandelen. Een gebruiker die 5.000 DAI op Compound stort, zou meer dan 40 dagen moeten wachten om break-even op gas te draaien – zelfs als de COMP-beloningen worden meegerekend.

Ondanks dit alles breekt Uniswap alle volumerecords, aangezien er in de afgelopen 24 uur meer dan $680 miljoen werd verhandeld – meer dan grote gecentraliseerde beurzen zoals Coinbase Pro. Volgens DappRadar zag Uniswap de afgelopen 24 uur ongeveer 16.500 unieke wallets die interactie hadden met het protocol.

Dit levert een gemiddelde transactiegrootte per portemonnee op van $41.000, wat suggereert dat deze gasvergoedingen geen groot probleem zijn voor de huidige gebruikers van Uniswap. Het is waarschijnlijk dat een deel van de gebruikers meerdere portemonnees zal gebruiken, waardoor het echte gemiddelde nog hoger wordt. Het hoogste volumepaar op de beurs is SUSHI / ETH met ongeveer $140 miljoen.

Het is vermeldenswaard dat Uniswap volgens EthGasStation nu de grootste gasverbruiker is, op de voet gevolgd door Tether en de vermeende Ponzi Forsage.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN