Crypto Wallets

Aantal downloads van crypto-portemonnees bereikt nieuw record

Het gaat goed met de crypto-markt. Zo is Bitcoin (BTC) de laatste tijd aardig gestegen en blijft de DeFi-markt nieuwe records verbreken. Het is echter alleen altijd maar de vraag of de adoptie van cryptocurrencies ook blijft groeien. Gelukkig is hier nu iets meer duidelijkheid over gekomen, en we kunnen alvast verklappen dat dit er goed uit ziet!

Stijging van 110 procent

Het is namelijk zo dat in juli 2020 een recordaantal downloads van crypto-portemonnees werd geregistreerd. In die maand werden er maar liefst 3,5 miljoen downloads gedaan, wat een stijging van 81% is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bovendien is het aantal actieve gebruikers tussen 1 januari en 19 augustus 2020 met een indrukwekkende 110 procent gestegen.

Volgens een rapport geschreven door Madeline Lenahan van Apptoppia, werd de toename van het aantal downloads van crypto-apps waargenomen direct nadat landen met het opleggen van lockdown-maatregelen begonnen. In het voorgaande jaar bedroeg het aantal downloads gemiddeld iets minder dan twee miljoen, waarbij de maanden mei en juni de enige keren waren dat dit cijfer werd overschreden.

Bron: Apptopia

Grote groei in Afrika

Lenahan legt de toenemende downloads van dit jaar uit en gaf aan dat ze niet hadden gedacht dat de trend zou blijven duren, maar dat ze verrast waren om te zien dat het al een paar maanden aanhoudt. Ze ging verder met het aangeven van andere mogelijke redenen voor de groei:

“Cryptocurrency wordt steeds meer mainstream in opkomende markten, vooral in regio’s van Afrika. Crypto.com heeft de afgelopen 90 dagen bijvoorbeeld een toename van 339% op het gebied van nieuwe installaties uit Nigeria gezien. Coinbase heeft daar een stijging van 113% gezien.”

Uit de gegevens van Apptoppia blijkt dat Coinbase en Crypto.com het hoogste aantal gebruikers per dag hebben met respectievelijk 969.000 en 576.000. Enkele van de portemonnee-applicaties die in de top tien komen, zijn Blockchain.com, Luno, BCH, BRD, Trust en Binance.

Ondertussen zei Adem Bilican, ontwikkelaar van blockchain applicaties voor mobiele apparaten, het volgende in zijn opmerkingen over het toenemend aantal downloads van portefeuilles:

“Mobiel is de beste keuze voor massale acceptatie van blockchain en cryptocurrencies, ik ben superblij met deze cijfers.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN