Bakkt

Internationaal Monetair Fonds plaatst video uitleg over cryptocurrencies

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft onlangs een video uitgebracht met de titel “What are cryptocurrencies”, waarin de voordelen van digitale valuta’s worden uitgelegd.

Geen derde partij meer nodig

Het Internationaal Monetair Fonds heeft een blogpost gepubliceerd waarin wordt onderzocht wat digitale valuta zijn en welke mogelijke voordelen het zou kunnen bieden. De internationale organisatie heeft ook een video uitgebracht waarin wordt uitgelegd hoe digitale valuta veel voordelen kunnen bieden aan het huidige bank- en financiële systeem en aan elke andere archiveringsindustrie.

Het IMF merkte op dat transacties met digitale valuta de behoefte aan een vertrouwde centrale agent (vertrouwde derde partij) wegnemen, waardoor de transactiekosten worden verlaagd. De digitale valutatransacties nemen ook de noodzaak weg om de centrale agent te vertrouwen om gegevens en persoonlijke identificatie-informatie te beschermen. Hierdoor wordt de afwikkelingstijd voor transacties verkort.

“De digitale valuta zouden de volgende evolutie van geld kunnen zijn.”

De video die door het IMF werd vrijgegeven, zei verder dat digitale valuta de volgende evolutie van geld zou kunnen zijn. De video legde uit hoe digitale valuta’s één van de beste oplossingen voor het bijhouden van gegevens zijn, aangezien transacties worden opgeslagen in een digitale grootboek, en hierdoor bijna onmogelijk te wijzigen zijn. Dit maakt een blockchain geschikt voor elke branche die een permanent en fraudebestendig record nodig heeft.

De video- en blogpost van het IMF helpen de blockchain- en digitale valuta-industrie omdat het meer legitimiteit geeft aan de crypto-markt. Het helpt ook om meer bekendheid te geven aan de crypto-industrie.

Steeds meer onderzoek naar CBDC’s

Volgens een eerder rapport dat deze maand geplaatst werd vanuit de Bank for International Settlements, is de interesse van centrale banken in CBDC’s dit jaar flink gestegen. Het rapport stelt dat de opvattingen over de vraag of centrale banken CBDC’s moeten uitgeven het afgelopen jaar merkbaar zijn veranderd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN