Honeywell Bitcoin

DeFi op de Bitcoin-blockchain is de toekomst?

De vrij onbekende, maar één van de best gefinancierde, Bitcoin-bedrijven ter wereld maakt zich op om in de wereld van gedecentraliseerde finance (DeFi) te stappen. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

Het Bitcoin-bedrijf DG Lab (vergelijkbaar met wat ConsenSys is voor Ethereum) heeft in juli zijn voorstel voor zelf-soevereine derivatenhandel op de Bitcoin-blockchain, met behulp van het Lightning Network, open source gemaakt. Deze contracten veranderen Bitcoin, het actief zelf, in programmeerbaar geld dat in staat is tot een grotere verscheidenheid aan functies.

Dit is een heel andere benadering dan de typische Ethereum DeFi die we vandaag de dag zien, die vertrouwt op ingepakte representaties van Bitcoin- of exchange platforms.

DG Lab-onderzoeker Ichiro Kuwahara zei het volgende over zijn recente werk:

“Ik heb gewerkt aan een voorstel om DLC [Discreet Log Contracts] en kanalen te integreren in het Lightning Network. We kunnen veel contracten sluiten zonder uitzending van transacties op de blockchain.”

Deze software maakt gebruik van het Lightning Network om bedrijfslogica uit te voeren, zonder dat zij het risico lopen dat de basislaag van de blockchain verstopt raakt. De grootste hoop onder Bitcoin-veteranen is tegenwoordig dat de DeFi-functionaliteit wordt toegepast op Bitcoin, via zulke lagen. Er zijn echter veel meningen over hoe dit kan worden gerealiseerd, van DLC tot een soft fork.

Niet iedereen vindt Lightning Network geschikt

Niet iedereen is het eens over het gebruik van Lightning voor smart contracts. Zo gelooft Bitcoin-veteraan Jeremy Rubin, die deze zomer zijn Judica-startup lanceerde, dat Blockstream’s Liquid Network – die bedrijven zoals Crypto Garage gebruiken om te experimenteren met dergelijke smart contracts – de constructie te ingewikkeld maakt.

Rubin zei het volgende in een interview, terwijl hij uitlegde hoe zijn voorgestelde soft fork de basislaag voor smart contracts zou kunnen optimaliseren:

“Ik denk dat we het veel eenvoudiger kunnen doen. … Het is on-chain oplosbaar, maar kan ook in [Lightning] -kanalen worden gedaan. Ik kan dit contract, dat een derivaat is, opstellen zonder dat u online bent. Ik kan een geldig contract opstellen en het vervolgens naar u mailen.”

Op dit moment moeten beide partijen van een Lightning-transactie ongeveer op hetzelfde moment deelnemen om de betaling door te laten gaan (of beide moeten alles van tevoren instellen). Rubin beweert dat er een manier is om het zo te maken, dat de ene partij een transactie (met wederzijds goedvinden) kan uitvoeren. Vervolgens kan de andere partij, met openbare sleutels, alles over de deal zien wanneer hij/zij online komt.

“Het is deze notie van flow en conditionaliteit die momenteel niet bestaat in Bitcoin. [Deze 2020 DeFi-projecten] gaan over het helpen met het definiëren van pendelen … een reeks stappen die kunnen worden uitgevoerd op basis van de keuzes die onderweg gemaakt worden.”

Andere doelen dan DeFi op Ethereum

Ruben ging verder met:

“Er is echt een grote kloof tussen DeFi, zoals Ethereum het probeert te doen, en P2P-finance. Uniswap is echt geweldig, maar ze tokeniseren hun liquiditeitspools. … Wij [Bitcoiners] hebben het over het vinden van een manier voor mensen om rechtstreeks met elkaar samen te werken.”

Bitcoin DeFi-projecten gebruiken geen munten die Bitcoin moeten vertegenwoordigen, maar ze willen traders in staat stellen taken rechtstreeks met Bitcoin uit te voeren.

Crypto Garage engineer, Thibaut Le Guilly, zei het volgende in een interview:

“Er zijn ongeveer 20 mensen in de Bitcoin-gemeenschap die werken aan tools, applicaties en specificaties voor [Discrete Log Contracts], ook bij SuredBits. [Traders] hoeven geen beurs erbij te betrekken.”

Het lijkt erop dat voorstanders van Ethereum DeFi een andere interpretatie van decentralisatie bieden dan de Bitcoin-supporters. Zo zei Bison Trails CEO, Joe Lallouz, dat zijn infrastructuurstartup gemakkelijk accounts over de grenzen kan verplaatsen, mede dankzij een gedistribueerd team. Dit is, vanuit zijn perspectief, een enigszins gedecentraliseerdere stap dan de normen van Silicon Valley.

Hij ging verder met:

“Als Amazon zou zeggen dat wij bijvoorbeeld geen nodes meer kunnen draaien, kunnen we onze infrastructuur heel snel en naadloos verplaatsen naar andere cloudproviders. Iedereen zou tegelijkertijd moeten zeggen dat ze de blockchain-niet ondersteunen [om onze klanten te censureren] over het gehele internet.”

Terwijl Ethereum DeFi-experimenten snel grote sommen aan kapitaal aantrekken, lijken Bitcoin DeFi-experimenten relatief bescheiden. Toch weten veteranen dat zij de Bitcoin-ontwikkelingsscène in Tokio niet moeten onderschatten, de thuisbasis van de makers van zelf-soevereiniteitsexperimenten, waaronder BTCPay en DG Lab. Deze periode is misschien wel de stilte voor een perfecte storm.

Le Guilly van Crypto Garage zei:

“Zodra er genoeg mensen zijn om een ​​echte markt te creëren, kunnen we diensten of tools aanbieden waarmee we geld kunnen verdienen. In dit stadium is ons doel om het bewustzijn te vergroten over wat er met Bitcoin kan worden gedaan.”

Zoals gezegd zijn er genoeg ingenieurs die werken aan DeFi-opties voor Bitcoin. Het is alleen de vraag welke producten op de markt passen, en hoe het de acceptatie van de koningsmunt gaat stimuleren.

Wat denken jullie? Gaat DeFi op Bitcoin een succes worden? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN