Rusland blockchain-technologie

Spoorwegnetwerk in Rusland gaat wellicht blockchain-technologie implementeren

We hebben de afgelopen tijd al veel artikelen op onze website geplaatst over Rusland en blockchain-technologie. Zo heeft het land onlangs een stemming gehouden via de blockchain, het heeft een wet voor cryptocurrencies aangenomen en het heeft aangekondigd dat het de parlementsverkiezingen gaat houden via de blockchain.

Er komt echter wellicht nog een nieuwtje bij omtrent blockchain-technologie. Zo is gisteren duidelijk geworden dat Rusland wellicht blockchain-aangedreven spoorwegen gaat krijgen.

Blockchain kan het spoornetwerk kan verbeteren

Een adviseur van Russian Railways, de nationale spoorwegexploitant van het land, prees onlangs de opkomst van blockchain-technologie en liet doorschemeren dat deze zou kunnen worden geïmplementeerd als onderdeel van het spoorwegnet van het land.

Volgens een artikel van Vgudok, zei Sergey Vinogradov, de algemeen directeur van het Scientific Research Institute of Rail Transport, dat blockchain een plaats kan hebben in het nationale vervoerssysteem. Vinogradov gelooft zelfs dat het spoornetwerk kan worden beheerd met behulp van op blockchain-gebaseerde smart contracts, in combinatie met een voorspellend systeem voor het beheer van het onderhoud van containertreinen.

Het kan ook logistieke bedrijven helpen

Hij is ook van mening dat een toekomstig blockchain-gebaseerd platform logistieke bedrijven, kopers en verkopers zou kunnen helpen bij het kopen van vrachtruimten op het Russische spoorwegnet. Hij merkte op:

“Met de [blockchain] -oplossing kun je handelingen voor overslag en opslag van goederen uitsluiten, en gespecialiseerde vrachttreinen afschaffen, die twee tot drie keer meer kosten dan multifunctionele vrachttreinen. Het rangeer- en sorteerwerk met het rollend materieel zal aanzienlijk worden verminderd.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN