Rusland blockchain-stemsysteem

Rusland gaat in 2021 zijn parlementsverkiezingen via de blockchain uitvoeren

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Verschillende ambtenaren in Rusland hebben aangegeven interesse te hebben om de volgende parlementsverkiezingen in het land via de blockchain te laten verlopen. Dit komt niet geheel als een verrassing, aangezien het recente referendum van het land over de grondwetswijziging ook via de blockchain gehouden is.

In 2021 stemmen via de blockchain

Hoewel de verkiezingen werden belemmerd door een poging tot hack en een frauduleus e-stembiljet, categoriseerden de verkiezingsfunctionarissen de stemming als succesvol. De komende parlementsverkiezingen in 2021 zullen echter een verbeterde versie van hetzelfde platform gebruiken.

In tegenstelling tot de eerste blockchain-stemming, waarbij alleen inwoners van Moskou en Nizhny Novgorod konden stemmen, zou de komende parlementsverkiezing anders zijn omdat meer regio’s gebruik zouden kunnen gaan maken van het systeem. De kiescommissie zei in een verklaring het volgende hierover:

“Andere regio’s dan Moskou en Nizhny Novgorod zullen kunnen proberen om via de blockchain te stemmen, hoewel alles zal afhangen van de technologische ontwikkelingen.”

1xbit

Er moeten wel wat problemen worden opgelost

Door de controversiële eerste blockchain-stemming zei Alexei Lukatsky, een Cisco Security-consultant, dat bepaalde problemen moeten worden opgelost, voordat het land deze manier van stemmen opnieuw zou gaan inzetten.

Lukatsky zei dat ontwikkelaars “serieus” moesten gaan denken over de veiligheid, omdat ze momenteel niet “wisten waartegen ze een veiligheidsnetwerk moesten bouwen om zich te beschermen, van zowel intern als van extern”.

De adviseur zei ook dat het netwerk van het referendum “had moeten worden verdeeld over servers en sites van verschillende bedrijven of organisaties” in plaats van gehost in één enkel datacenter. De Russische kiescommissie is echter bereid te eisen dat het parlement nieuwe blockchain-wetten introduceert en geloven dat het project succesvol gaat zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN