Rusland cryptocurrencies

Rusland neemt wet voor cryptocurrencies aan

De Doema, het lagerhuis van het Russische parlement, heeft de wet op digitale financiële activa aangenomen die de juridische status verleent aan cryptocurrencies, die 1 januari 2021 in werking zal treden.

Zoals gezegd, zal de wet op digitale financiële activa in werking treden vanaf de eerste dag van januari 2021. Vanaf dat moment zullen Russische burgers in staat zijn om cryptocurrencies te kopen bij kredietinstellingen, mits deze digitale activa zijn uitgegeven binnen het lokale wetgevingskader. Als dit niet het geval is, zal de aankoop niet mogelijk zijn. Russische burgers zullen nog steeds de mogelijkheid hebben om digitale activa te verwerven die zijn uitgegeven buiten de lokale wetgeving, maar alleen op buitenlandse websites.

Alexey Guznov, het hoofd van de juridische afdeling van Bank of Russia, onthulde in een interview met het Russische nieuwsplatform Interfax dat de centrale bank tegen lokale instellingen is voor het organiseren van de productie van cryptocurrency in Rusland.

Wij zijn van mening dat er grote risico’s zijn bij het legaliseren van de circulatie van cryptocurrency, zowel in termen van financiële stabiliteit en op het gebied van bestrijding van het witwassen van geld, evenals in termen van de bescherming van de consumentenrechten.”

De wet op digitale financiële activa (DFA) stelt de Centrale Bank in als de autoriteit om digitale valuta’s uit te geven binnen de Russische jurisdictie en houdt toezicht op de activiteiten van exploitanten van informatiesystemen. Dit herhaalt het eerdere standpunt dat het niet verboden zal zijn om financiële digitale activa te houden, maar dat cryptocurrencies niet kunnen worden gebruikt als betalingsmethode, maar als een manier om te sparen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN