Grootste bank van Zuid-Korea gaat Bitcoin-bewaardiensten aanbieden

De grootste commerciële bank van Zuid-Korea, bekend als Kookmin Bank (KB), gaat Bitcoin-bewaardiensten aanbieden via nieuwe partnerships met Hashed, een blockchain-durfkapitaalfonds, en Cumberland Korea, een cryptocurrency exchange. Dit volgens een artikel dat gisteren op Bitcoin.com verscheen.

Kookmin bank heeft in januari van dit jaar oorspronkelijk een handelsmerkaanvraag ingediend voor ‘Kbdac’, een dienst voor digitale bewaarneming bij het Koreaanse bureau voor intellectuele eigendom.

Kookmin Bank gelooft naar verluidt dat de digitale activa-industrie voortdurend zal evolueren en een breder scala aan digitale activa zal omvatten: niet alleen cryptocurrencies, maar ook beveiligingstokens die “andere traditionele activa vertegenwoordigen, zoals onroerend goed, kunstwerken en andere rechten die zullen worden uitgegeven en verhandeld op blockchain-platforms”.

Daarom, hoewel het partnerschap tussen Kookmin, Hashed en Cumberland Korea zich op korte termijn op cryptocurrency kan richten, hebben de drie plannen om uiteindelijk bewarings- en beheerdiensten aan te bieden voor effect-tokens en andere digitale activa.

Volgens een blogpost van Jin Kang, de legal compliance officer bij Hashed, omvat de samenwerking tussen de drie bedrijven “het beheren en opslaan van digitale activa, het bepleiten van optimale regelgevende ontwikkelingen en het transformeren van de traditionele financiële sector”.

Simon Kim, CEO van Hashed, zei het volgende over de vorming van de partnership:

“Ik verwelkom deze kans om samen te werken met KB Bank, zodat Zuid-Korea het voortouw kan nemen in de opkomende markt van digitale activa.”

Eerder dit jaar werd ook al bekend dat Zuid-Korea volgend jaar wellicht zal gaan beginnen met het belasten van Bitcoin gerelateerde winsten en andere cryptocurrencies.

Het nieuws volgt ook op de recente aankondiging door het Amerikaanse OCC dat Amerikaanse banken crypto-bewaardiensten kunnen gaan aanbieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!