Santander XRP

Banken in de VS mogen nu crypto bewaardiensten aanbieden

De Comptroller of the Currency (OCC) heeft de banken in de Verenigde Staten naar verluidt toestemming gegeven om cryptocurrencies voor hun klanten te bewaren. Volgens de aankondiging zijn de bewaardiensten van toepassing op nationale banken en federale spaarfondsen van elke omvang.

Consumenten hebben hierdoor de mogelijkheid om hun privésleutels van hun cryptocurrencies veilig bij een bank te bewaren. Voorafgaand aan deze aankondiging konden alleen bedrijven met speciale licenties de bewaring van cryptocurrency namens klanten beheren. Door deze aankondiging is er ook een verschuiving in de markt en dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat bedrijven zoals Coinbase directe concurrentie krijgen.

Waarnemend controleur van de valuta Brian Brooks zei het volgende over het onderdeel van de modernisering van het bankwezen in de Verenigde Staten:

“Van kluisjes tot virtuele kluizen, we moeten ervoor zorgen dat banken kunnen voldoen aan de financiële behoeften van hun klanten van vandaag.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Deze mening verduidelijkt dat banken kunnen blijven voldoen aan de behoeften van hun klanten om hun meest waardevolle activa te beschermen. Die vandaag voor tientallen miljoenen Amerikanen crypto omvat.”

“Het verschaffen van bewaring voor cryptocurrencies zou in verschillende opzichten verschillen van andere bewaaractiviteiten”, aldus de brief. De toezichthouder gaf ook de opdracht aan banken die dergelijke diensten wilden verlenen om aan de hoogste veiligheidsnormen te voldoen.

De brief geeft ook aan dat “de OCC erkent dat naarmate de financiële markten steeds technologischer worden, banken en andere dienstverleners waarschijnlijk steeds meer behoefte zullen hebben aan nieuwe technologie en innovatieve manieren om traditionele diensten namens klanten te verlenen”.

Brooks is afkomstig van het juridische team van Coinbase en verkocht $4,6 miljoen aan Coinbase-aandelen voordat hij aan zijn nieuwe regeringsrol begon.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN