Justin Sun Poloniex

Coinbase voegt ondersteuning toe voor .crypto blockchain-domeinen via Unstoppable Domains

De toonaangevende Amerikaanse crypto-beurs Coinbase gaat samenwerken met Unstoppable Domains. Dit is een gedecentraliseerd domeinnaamregistratie-bedrijf dat .crypto-webdomeinen gebruikt.

Door de nieuwe samenwerking zullen de domeinnamen nu ondersteund worden door de portemonnee van Coinbase. Gebruikers kunnen elkaar dus nu betalen door elkaars domeinnaam in te voeren op Coinbase.

Het register stelt gebruikers in staat om elk cryptocurrency-adres te verbinden met hun domein, waardoor betalingen kunnen worden gedaan met alleen de domeinnaam. Stel dat je een betaling wil doen dan kun je deze, in tegenstelling tot het invullen van een lang cryptografisch adres, bijvoorbeeld naar CryptoBenelux.crypto toesturen.

Dit betekent dus dat je alleen het blockchain-domein hoeft te kennen. Dit vermindert de noodzaak voor het kopiëren en plakken van ingewikkelde wallet-adressen. Unstoppable Domains gelooft dit zal leiden tot een bredere acceptatie.

Brad Kam, mede-oprichter van Unstoppable Domains, zei het volgende in een verklaring:

“Door blockchain-domeinen te ondersteunen, verplaatst Coinbase deze markt in zijn eentje naar de crypto-mainstream”

Ook Huobi Wallet en MyEtherWallet ondersteunen op dit moment .crypto blockchain-domeinen. Volgens Unstoppable Domains zijn er tot nu toe meer dan 250.000 domeinen geregistreerd.

Wat is het voordeel

Een website gehost op een blockchain-domein wordt opgeslagen door de eigenaar. Geen enkele derde partij kan het opslaan of in beslag nemen, en is dus, naar verluidt, onaantastbaar voor de autoriteiten. Normale domeinnamen op het gecentraliseerde web worden gemaakt door ICANN, de VN-standaard voor internet. ICANN heeft de macht om domeinnamen op elk gewenst moment af te sluiten en autoriteiten kunnen reguliere websites offline dwingen.

Tevens is de domeinregistratie voor het leven en hoeft niet te worden verlengd en domeinbezit kan worden overgedragen, zonder de noodzaak van een escrow-agent.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN