HODLen

Domein extensie .crypto is gelanceerd

Het door Tim Draper ondersteunde bedrijf, genaamd Unstoppable Domains, heeft zijn nieuwe .crypto extensie op de Ethereum blockchain gelanceerd. Dit volgens een persbericht dat op vrijdag 11 oktober gepubliceerd werd.

Het register stelt gebruikers in staat om elk cryptocurrency-adres te verbinden met hun domein, waardoor betalingen kunnen worden gedaan met alleen de domeinnaam.

Dit betekent dus dat je, om een ​​betaling te doen, alleen het blockchain-domein hoeft te kennen. Dit vermindert de noodzaak voor het kopiëren en plakken van ingewikkelde wallet-adressen. Unstoppable Domains gelooft dit zal leiden tot een bredere acceptatie.

CEO, Matthew Gould verklaarde:

“Wij geloven dat tribalisme, in de cryptogemeenschap, de acceptatie van de technologie vertraagt. .Crypto is een domeinnaamsysteem voor elke cryptocurrency-betaling en met elke cryptocurrency-wallet.”

Afgezien van het feit dat ze worden gebruikt als een betalingsgateway, hebben blockchain-domeinen veel voordelen ten opzichte van hun traditionele tegenhangers.

Een website gehost op een blockchain-domein wordt opgeslagen door de eigenaar. Geen enkele derde partij kan het opslaan of in beslag nemen, en is dus, naar verluidt, onaantastbaar voor de autoriteiten. Bovendien is het register niet onderworpen aan, of heeft het goedkeuring nodig van, ICANN.

Tevens is de domeinregistratie voor het leven en hoeft niet te worden verlengd en domeinbezit kan worden overgedragen, zonder de noodzaak van een escrow-agent.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie