CryptoNL Trading Advice: de grote altcoin analyse (WTC, WABI en TRX)!

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze altcoin analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Deze week ga ik een aantal altcoins behandelen op de hogere timeframes die er momenteel goed uitzien en waar, bij een goeie instap, leuke profits op te behalen valt. Dit artikel is echter geen financieel advies maar mijn visie op de markt.

Bitcoin dominantie

Als eerst wil ik beginnen met de chart van de Bitcoin (BTC) dominantie erbij te pakken.

Bitcoin dominantie
Bron: TradingView

Zoals je kunt zien zijn we de afgelopen week het gebied in gegaan die ik gemarkeerd had als altseason. BTC heeft het 66 level niet kunnen vasthouden en de trendlijn niet kunnen breken. Ik denk dat dit niet slecht uitkwam omdat de altcoins al behoorlijke klappen gehad hebben en dit wederom voor flinke klappen zou zorgen.

De RSI is ook niet boven de 50-lijn en EMA weten te komen en daalt nu behoorlijk met toenemende bearish momentum. Zoals het er nu uitziet is er de komende tijd ruimte voor de altcoins om te groeien. De eerst volgende support zone heb ik staan op 60 – 62 (afgerond).

Totale marktkapitalisatie crypto

Om nog een beter beeld te krijgen pakken we ook de totale marktkapitalistatie, exclusief BTC, erbij.

Altcoin marktkapitalisatie
Bron: TradingView

Hier kun je goed zien dat de zone die gemarkeerd staat bij mij getest is en tevens ook nog een confluence heeft met de monthly open.

De EMA’s en de RSI zijn allen bullish en zodra de RSI de bullish zone in weet te trekken, zouden we weleens het volgende weerstandsniveau op 114 kunnen gaan bezoeken in de komende weken.

WTC koers analyse

De eerste altcoin die bij ons op de watchlist staat is Waltonchain (WTC). WTC heeft op de daily chart een higer low gezet en de local high is nu ook verbroken met een higer local high.

WTC koers analyse
Bron: TradingView

De RSI is momenteel aan het afnemen, een kleine retrace is niet meer dan normaal. Ik heb voor mezelf alerts staan op de onderkant van het orderblock en hoop op de trendlijn of de weekly open te kunnen beginnen met inkopen voor een midterm trade. Op de weekgrafiek ligt het eerst volgende weerstand een kleine 45% hoger en het weerstands niveau daarboven ligt op 76%.

WABI koers analyse

De 2e die op onze watchlist staat is TEAL of beter bekend onder de ticker WABI.

WABI koers analyse
Bron: TradingView

We zien bijna een identieke chart als de vorige. Ook weer higer low maar een veel mooiere higer high. WABI test momenteel het orderblock + confluence met de GP zoals verwacht. Ook de opgaande trendlijn wordt hier gerespecteerd.

De RSI bevindt zich in het neutrale gebied en heeft de EMA getest, nadat hij erdoor heen is gegaan. De 50-lijn ligt er nog wel boven en kan een beetje weerstand gaan bieden maar zelf verwacht ik daar niet al te veel van.

De weerstandsniveaus op de daggrafiek bevinden zich rond 1600 en 1930. Goed voor een stijging van 34% tot aan 62%

TRX koers analyse

En dan de laatste voor deze week maar zeker niet de minste TRON (TRX).

TRX koers analyse
Bron: TradingView

TRX accumuleerd al bijna een jaar en de weekelijkse candles beginnen in een stijgende lijn te bewegen. Aangezien TRX nog niet echt een move heeft laten zien de afgelopen weken loopt het een beetje achter.

We proberen de EQ van de range te claimen als support om hopelijk daarna de range high te claimen. Wanneer dat gebeurt dan is de weg omhoog behoorlijk vrij.

De RSI op de weekgrafiek ziet er zeer mooi uit. Genoeg bullish momentum (mag altijd meer) en er is een perfect retest op EMA gerealiseerd. Ook hier lijkt de weg vrij naar het bullish gebied op de RSI.

TRX koers analyse
Bron: TradingView

Op de daggrafiek zien we net als bij de twee andere analyses een higer low en ook hier wordt de local high gebroken. Zelf vind ik het orderblock nog niet echt goed getest. Voor TRX heb ik mijn alerts staan rond de weekly en monthly open om nog wat extra coins toe te voegen aan mijn HODL-bag (lees long term trade).

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Vergeet ook niet om mijn announcement kanaal te volgen!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!