Inwoners van Oostenrijk kunnen bij 2.500 locaties hun cryptocurrencies uitgeven

Cryptocurrency gebruikers in Oostenrijk kunnen binnenkort hun Bitcoin uitgeven bij meer dan 2.500 locaties met behulp van A1 Payment, het grootste mobiele telecommunicatiebedrijf van Oostenrijk.

Dit hele concept wordt mogelijk gemaakt door een service van de Oostenrijkse fintech-bedrijf Salamantex, wiens software nu is geïntegreerd in het A1-betalingsplatform.

Verkopers kunnen vanaf deze zomer cryptocurrencies accepteren zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) of Dash, in tegen stelling tot contant geld of creditcard. De onderneming heeft samen met haar partners ook een middel ontwikkeld om de risico’s van prijsschommelingen het hoofd te bieden en ontvangen het uitbetaalde bedrag in euro’s.

Salamantex was lovend over de recente houding van Oostenrijk om ‘voor zover mogelijk’ over te schakelen op girale betalingstransacties.

Markus Pejacsevich, de chief operating officer van Salamantex, zei:

“Ons doel is om het betalen met digitale valuta aan de kassa net zo gemakkelijk en natuurlijk te maken als we gewend zijn met creditcards sinds decennia. Met A1 hebben we een partner voor de Oostenrijkse samenleving die, net als wij, overtuigd is van dit betalingssysteem van de toekomst en werkt aan het betaalbaar maken van digitale middelen voor de brede massa.”

Gereguleerd door de Financial Market Authority

De crypto-diensten van Salamantex heeft tot doel om de uitrol van de crypto-betaaldienst niet alleen in Oostenrijk, maar ook in de buurlanden mogelijk te maken. Het systeem heeft zichzelf bewezen in een testrun van enkele maanden in verschillende A1-winkels. In 2019 heeft het dan ook cryptocurrencies geaccepteerd als betaling in zeven geselecteerde winkels in Oostenrijk.

Bitcoin adoptie wordt steeds groter

Ook in Frankrijk heb je sinds 2019 de mogelijkheid om in Frankrijk bij meer dan 5.200 tabakswinkels je Bitcoin te kopen. Daarnaast begonnen ook alle 7-Eleven-winkels op de Filipijnen met de verkoop van cryptocurrencies.

Ook werd eerder deze maand bekendgemaakt dat Centrapay een overeenkomst heeft getekend met Coca-Cola Amatil in Australië en Nieuw-Zeeland. Consumenten hebben hierdoor de mogelijkheid om via cryptocurrencies frisdranken te kopen bij automaten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!