Coca-Cola Amatil gaat samenwerken met Centrapay om betalingen met cryptocurrencies mogelijk te maken

Het in Nieuw-Zeeland gevestigde bedrijf voor het integreren van digitale activa, Centrapay, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend met Coca-Cola Amatil in Australië en Nieuw-Zeeland. Centrapay gaat consumenten de mogelijkheid te geven om producten, in het verkoopnetwerk van Amatil, met cryptocurrencies af te rekenen, door middel van de Sylo Smart Wallet.

De Sylo Smart Wallet is een ‘next generation’ app die een privé-messenger combineert met een digitale portemonnee.

De technologie van Centrapay maakt het voor consumenten, verkopers en machines gemakkelijk om digitale activa in de fysieke wereld te gebruiken, volgens de aankondiging. Het platform is ontworpen om merken te helpen rechtstreeks contact te leggen met individuen en de omzet en operationele efficiëntie voor verkopers te vergroten.

Coca-Cola Amatil is één van de grootste bottelaars en distributeurs van alcoholische en niet-alcoholische kant-en-klare dranken in Azië-Pacific en één van ’s werelds grootste bottelaars van het Coca-Cola Company-assortiment. CCA is actief in zes landen: Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Fiji en Samoa, en ondersteunt 140 merken en 270 miljoen consumenten.

1xbit

Klanten van Amatil kunnen hun Sylo Smart Wallet gebruiken op elk van Coca-Cola’s 2000+ automaten met een QR-code betalingssticker. Deze bevinden zich in Nieuw-Zeeland en Australië en accepteren betalingen in cryptocurrency of andere digitale activa. Het enige wat je hoeft te doen is de QR code te scannen met de camera van je telefoon wanneer de Sylo Smart Wallet is geïnstalleerd. Mensen hoeven de automaat maar één keer aan te raken om hun aankoop te doen.

Jerome Faury, CEO van Centrapay, zei dat integratiecomplexiteit en slechte gebruikerservaringen belemmeringen vormen voor de acceptatie van Web 3-technologie, zoals digitale identiteit en middelen. Deze uitdagingen heeft Centrapay nu weggenomen, aldus de CEO.

Hij voegde eraan toe dat Centrapay werkt aan een toekomst waarin individuen de controle hebben over hun eigen gegevens en digitale identiteit. Merken kunnen rechtstreeks en ethisch contact maken met mensen, waardoor ze de juiste aankoopbeslissing kunnen nemen en tegelijkertijd hun detailhandel en andere distributiepartners kunnen ondersteunen.

Hij zei:

“Nu laten we zien hoe het kan werken in Australië en Nieuw-Zeeland, op zoek naar een wereldwijde groei van het bedrijf. We hebben een aanwezigheid in Noord-Amerika en zullen ons daarna op de Amerikaanse markt richten met enkele wereldprimeurs op het gebied van innovatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!