Chinese tech-gigant Tencent dient nieuwe reeks blockchain-patenten in

De Chinese tech-gigant Tencent, de exploitant van de Chinese sociale media-app WeChat, is de afgelopen tijd druk bezig geweest op het gebied van blockchain-technologie. Zo is er gisteren nieuws naar buiten gekomen dat Tencent een reeks patenten geregistreerd heeft met gedetailleerde oplossingen voor onder andere fondsbeheer en reclame, uiteraard gebaseerd op gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Het Chinese mediakanaal Egsea rapporteerde het nieuws omtrent de patenten op 18 juni en merkte op dat de indieningen ook blockchain-gebaseerde consumententoepassingen, hardwareapparaten en mediaopslagsystemen omvatten.

Het artikel gaat verder met stellen dat de recente indieningen in verband staan met de groeiende acceptatie van blockchain bij bedrijven die actief zij op het gebied van cloud, kunstmatige intelligentie en internet-of-things (IoT).

Tencent blijft innovatieve toepassingen bedenken

Zoals gezegd heeft Tencent de afgelopen tijd niet stil gezeten op het gebied van blockchain-technologie. Zo kwam in april nog naar buiten dat, op de website van China Banking News, dat Tencent in 2019 meer patenten had verzameld dan welk ander bedrijf dan ook, omdat het bedrijf alleen al in 2019 ruim 700 patenten had aangevraagd.

1xbit

Het rapport ging verder met schatten dat in 2019 een totaal van 5800 patenten, op het gebied van blockchain-technologie, zijn ingediend. Dit betekent dat Tencent verantwoordelijk was voor 12,4% van alle blockchain-gerelateerde patenten, die vorig jaar zijn ingediend.

Tencent investeert fors in blockchain

In mei kondigde Tencent aan dat het van plan is de komende vijf jaar €64 miljard te investeren in opkomende technologieën, waarbij blockchain werd genoemd naast cloud computing, kunstmatige intelligentie en IoT als prioritaire sectoren.

Daarnaast werd duidelijk dat het bedrijf zich heeft aangesloten bij het “National Blockchain and Distributed Accounting Technology Standardization Technical Committee”. In dit Committee zitten nog andere opvallende namen, zoals Baidu, Ant Financial en JD.com. Tevens zijn verschillende takken van de People’s Bank of China (PBoC) ook vertegenwoordigd.

In december 2019 werd ook duidelijk dat Tencent van plan is om een onderzoeksgroep voor digitale valuta op te richten voor de verdere ontwikkeling van onderzoeksprojecten naar blockchain-technologie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!