Tencent blockchain technologie

Het bedrijf achter WeChat richt blockchain onderzoeksgroep op

Tencent, de exploitant van de Chinese sociale media-app WeChat, is van plan een onderzoeksgroep voor digitale valuta op te richten voor de verdere ontwikkeling van onderzoeksprojecten naar blockchain technologie. Dit meldde het Chinese nieuws-platform iFeng op 23 december.

De onderzoeksgroep

Zij meldde dat de Chinese internetgigant een verklaring aan zijn werknemers heeft vrijgegeven dat het bedrijf momenteel op zoek is naar het nieuwe hoofd van de onderzoeksgroep.

De nog op te richten onderzoeksgroep voor digitale valuta zal zich naar verluidt gaan focussen op de verdere vooruitgang van Tencent in de digitale betalingssector, door gebruik te maken van blockchain technologie.

Diamanten op de blockchain

Onlangs kondigde Tencent een nieuwe partnership aan met ‘s werelds grootste mijnbedrijf omtrent diamanten, het Russische Alrosa. Daarnaast kondigde het ook aan dat het samen zou gaan werken met het blockchain-platform Everledger. Met zijn drieën zouden zijn van plan zijn om een ​​nieuw, op diamant gericht, mini-programma te lanceren gericht op de miljard actieve gebruikers van WeChat.

De samenwerking tussen de drie bedrijven is gericht op het verbeteren van de transparantie en het consumentenvertrouwen in de toeleveringsketen van diamanten, zodat gebruikers van het platform diamanten kunnen kopen met volledige kennis van hun oorsprong, kenmerken en eigendomsgeschiedenis.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN