China CBDC

Huawai, Tencent, Baidu en JD.com zijn lid van een nieuwe blockchain-commissie in China

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) heeft afgelopen zondag een lijst met 71 bedrijven en openbare entiteiten gepubliceerd die zich hebben aangesloten bij het “National Blockchain and Distributed Accounting Technology Standardization Technical Committee”. In deze lijst staan echter een aantal opvallende namen.

Zo behoort techgigant Huawei tot het aantal grote bedrijven die toegetreden zijn tot de nieuwe blockchain-commissie. Daarnaast zijn Baidu, Tencent, Ant Financial en JD.com andere opvallende namen. Tevens zijn verschillende takken van de People’s Bank of China (PBoC) ook vertegenwoordigd.

Slechts een handvol leden van de blockchain-commissie zijn eigenlijk zogenaamde “pure” blockchain-startups. Een van hen is, Conflux. Dit is een start-up die schaaloplossingen ontwikkelt en in december financiële steun kreeg van de regering van Shanghai.

De groep is opgericht om de industriestandaarden voor gedistribueerde grootboektechnologie te bespreken en vast te stellen.

Het uitnodigen van een breed scala aan industrieën in de commissie kan het gevolg zijn van de toespraak die premier Xi Jinping in oktober hield, waarin hij zei dat China “de kans moet grijpen” en technologische innovatie op het gebied van blockchain technologie in alle sectoren moet stimuleren.

De MIIT heeft al geprobeerd China’s voorsprong te behouden als het gaat om digitale activa. In 2018 begon een aangesloten onderzoeksgroep met het produceren van openbaar beschikbare beoordelingen van cryptocurrencies op basis van hun technische mogelijkheden en use-cases.

Huawei is al lang bullish over de technologie. Kort nadat Facebook afgelopen zomer Libra onthulde, zei de CEO van de telefoonfabrikant, Ren Zhengfei, dat China zijn eigen digitale asset zou moeten ontwikkelen om het te evenaren. In 2018 bracht het bedrijf een van de eerste smartphone-compatibele crypto wallet-apps uit, evenals een blockchain-as-a-service (BaaS) -platform, waarmee gebruikers hun eigen smart contracts konden schrijven.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN