Tencent gaat €64 miljard investeren in opkomende technologieën, zoals blockchain

Tencent, het Chinese bedrijf achter de berichtendienst WeChat, investeert de komende vijf jaar 500 miljard yuan (~€64 miljard) in “nieuwe infrastructuren” op basis van opkomende technologieën, zoals blockchain-technologie. Dit volgens een artikel dat vandaag op Reuters verscheen.

Tencent is een Chinese multinationale conglomeraatholding, opgericht in 1998. Haar dochterondernemingen zijn gespecialiseerd in verschillende internetgerelateerde diensten en producten, entertainment, kunstmatige intelligentie en technologie.

In een interview met de staatsmedia dinsdag bevestigde Dowson Tong, senior executive vice-president van Tencent, ook dat het bedrijf investeringen gepland heeft staan voor sectoren zoals cloud computing, kunstmatige intelligentie en cyberbeveiliging.

De bronnen zeiden dat het nog niet duidelijk is hoeveel van de investering voor blockchain bedoeld is, tevens heeft het bedrijf nog niet uitgebreid verteld waarin het specifiek zal investeren. Volgens rapporten is het project echter gericht op 30 blockchain-gerichte bedrijven en zal het mentorschap bieden aan de geselecteerde aanvragers.

Ze voegden eraan toe dat het bedrijf heeft erkend dat zijn cloudaanbod is getroffen door de economische vertraging als gevolg van het coronavirus, en zei:

“Het versnellen van de ‘nieuwe infrastructuur’-strategie zal het indammen van het virus verder bevorderen.”

Vorige maand onthulde China dat het enkele van zijn grootste bedrijven, waaronder Tencent, heeft ingeschakeld om een ​​blockchain-commissie te vormen. Het nieuwe team, dat ook andere techgiganten omvat, zoals JD, Huawei, Ant Financial en Baidu, zal het “National Blockchain and Distributed Accounting Technology Standardization Technical Committee” worden genoemd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!