Ethereum koers kan $9.000 bereiken, aldus James Todaro

De Ethereum koers lijkt de laatste tijd vast te zitten onder de weerstand van $250. Het is echter zo, dat de belangrijkste upgrade van het netwerk om de hoek staat, terwijl de gedecentraliseerde finance (DeFi) -markt blijft groeien. Hierdoor denken velen dat het onoverkoombaar is dat de Ethereum koers dit weerstandniveau snel gaat breken.

Een op crypto’s gerichte beheerder van beleggingsfondsen verwacht zelfs dat DeFi Ethereum zou kunnen helpen om een marktkapitalisatie van $1 biljoen te bereiken. Hierdoor zou de prijs per Ether meer dan $9.000 bedragen.

DeFi blijft alle verwachtingen overtreffen

Ethereum is het jaar goed van start gegaan en hielp zelfs Bitcoin, en de rest van de crypto-markt, om verloren niveau’s terug te winnen.

De nummer 2 cryptocurrency vestigde zelfs een record voor de langste reeks positieve wekelijkse sluitingen in de geschiedenis van het activum, grotendeels gedreven door de snelle groei van DeFi.

De eerste cijfers op jaarbasis waren buitengewoon positief voor de nieuwe, alternatieve finance-methode, met Ethereum in het centrum.

Zes maanden later zijn het aantal DeFi-gebruikers parabolisch gestegen en zelfs verdubbeld sinds het begin van het jaar. Ondertussen staat de Ethereum koers onder de prijs in Q1, toen het aantal gebruikers veel lager was.

1xbit

$1 biljoen Ethereum-marktkapitalisatie is mogelijk?

Volgens James Todaro, Managing Partner bij Blocktown Capital, zal net zoals ICO’s in 2017 voor de snelle stijging van Ethereum hebben gezorgd, DeFi de katalysator zijn die de cryptocurrency helpt een marktkapitilisatie van $1 biljoen te halen in de volgende bull-cyclus.

Hij tweette:

Op het hoogtepunt van de crypto-bubbel wist de Ethereum koers een hoogtepunt te bereiken van $1.400. Deze stijging werd voornamelijk veroorzaakt door fear of missing out (of FOMO). Nieuwe investeerders wisten niet hoe snel ze moesten investeren in ICO’s en altcoins. Door deze grote vraag naar ICO’s, die vaak uitgevoerd werden op de Ethereum-blockchain, steeg de vraag naar Ether.

De zeepbel barstte echter in 2018 en ICO’s werden bestempeld als oplichting en voor kapitaal, waardoor de Ethereum koers kelderde.

Als de voorspelling van Todaro uit zou komen, dan zou dit echter betekenen dat de koers per Ether $9.000 zou bedragen. Wat deze stijging echter anders zou maken dan de stijging in 2017, is het feit dat de stijging niet door ‘een droom’ aangedreven zullen worden maar door ‘echte’ werkende producten en bestaande projecten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!