Ethereum koers

Hoe gaat het eigenlijk met de voortgang van Ethereum 2.0?

We zijn inmiddels enkele maanden sinds de lancering van fase 0 van Ethereum 2.0 en de Bitcoin koers is al flink gestegen, maar hoe zit het met de voortgang van Ethereum 2.0? Tijd om eens even te kijken hoe het enorme project van Ethereum vordert en of alles nog een beetje volgens schema verloopt. Wat ging er ook alweer allemaal veranderen aan Ethereum 2.0? En hoe zit het met de schaalbaarheid van Ethereum 1.0? We komen er uitgebreid op terug in dit artikel.

Want wat stond er ook alweer precies op de rol om aangepakt te worden in dit langdurige en significante project? Een ding is zeker: Ethereum is naast Bitcoin één van de oudste cryptocurrency’s ter wereld en de behoefte aan een update, die zorgt dat de crypto mee kan doen in de toekomst, is dan ook enorm.

Wat is Ethereum 2.0 precies?

Dat Ethereum 2.0 een update van Ethereum 1.0 is, is wellicht te veel een open deur intrappen. Naarmate ’s werelds meest beroemde altcoin in populariteit toe nam en meer en meer transacties over de Ethereum blockchain plaatsvinden, wordt ook de zwakte van de Ethereum-blockchain pijnlijk blootgelegd. Transacties zijn niet schaalbaar en duren daardoor momenteel lang én (misschien nog wel belangrijker) kosten buitenproportioneel veel geld.

Logischerwijs zorgt dit ervoor dat een gedeelte van de Ethereum-aanhang op zoek gaat naar goedkopere en snellere alternatieven. Dat dit voor Ethereum geen wenselijke situatie is, mag duidelijk zijn. Er is dan ook maar één denkbare oplossing mogelijk: Ethereum is aan een ingrijpende upgrade toe. En dat is precies wat men met Ethereum 2.0 wil bereiken.

Wat wordt er aangepakt met Ethereum 2.0?

Er staan drie ontwikkelingen centraal in de transitie van Ethereum 1.0 naar Ethereum 2.0:

  • Sharding
  • Staking
  • Beacon Chain

Om dit te realiseren wordt de roadmap van Ethereum 2.0 opgeknipt in een drietal fases: Fase 0, Fase 1 en Fase 2.

De fases geven voornamelijk aan wanneer de bepaalde ontwikkelingen op het mainnet live beschikbaar zullen zijn. Van de drie onwikkelingen is ‘sharding; het meest indrukwekkende en zal Sharding ook het grootste probleem (de snelheid en schaalbaarheid van transacties) van Ethereum 1.0 oplossen.

Hiermee maakt Ethereum het mogelijk om in plaats van 30 transacties per seconde op te schalen naar zo’n 100.000 transacties per seconde. Dit komt logischerwijs de snelheid en volwassenheid van de Ethereum-blockchain enorm ten goede.

Ook staking zorgt ervoor dat de manier waarop de transacties op de blockchain worden gevalideerd en de wijze waarop nieuwe blocks op het netwerk van Ethereum worden gemaakt totaal verandert. Waren het vroeger nog miners die de blockchain beheerden? In Ethereum 2.0 worden deze langzaam uitgefaseerd voor mensen die Ethereum zullen staken.

Hoe staat het eigenlijk met Ethereum 2.0?

Op 1 december 2020 is Ethereum begonnen met de daadwerkelijke implementatie van Ethereum 2.0. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder, maar wat merkt de gebruiker of de huidige fanzone van Ethereum eigenlijk van de eerste aanpassingen? Hoe staat het eigenlijk met Ethereum 2.0?

Op onderstaande roadmap zie je niet alleen welke losse acties er allemaal plaats zullen vinden, maar zie je ook hoe ver Ethereum momenteel al is gevorderd met de implementatie. Er zijn al een aantal vakjes volledig groen, maar er is ook duidelijk dat er nog veel, heel veel, moet gebeuren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Ethereum 2.0 allemaal in de praktijk zal gaan brengen of op welke manier jij kunt bijdragen of geld kunt verdienen aan Ethereum? Wij hebben niet alleen een uitgebreid artikel over Ethereum geschreven, maar bieden ook de mogelijkheid om goedkoop via betrouwbare partijen zelf Ethereum in te kunnen kopen.

Ook al duurt de daadwerkelijke laatste implementatie van Ethereum 2.0 nog wel even en ligt fase 2 nog een stuk in de toekomst. De ambities van het project zijn indrukwekkend en er wordt met man en macht aan gewerkt om Ethereum nóg beter te maken!

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN