Bitcoin nieuws

Vitalik Buterin: crypto is meer dan alleen het hervormen van geld

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, vertelde Changpeng Zhao, CEO van Binance, dat cryptocurrencies meer kunnen dan alleen “geld hervormen”, en dat de cryptogemeenschap hun gedachtengang verder moet uitbreiden dan alleen het financiële aspect.

Deze crisis is niet hetzelfde als die van 2008

In een serie tweets betoogde Buterin eerst dat de crisis van dit jaar niet te vergelijken is met de crisis van 2008, waar Bitcoin (BTC) uit ontstaan is. Hij tweette het volgende:

“Bitcoin is ontstaan ​​uit een crisis die fundamenteel financieel van aard was. Ofwel hebben de banken zich misdragen, of heeft de regering de financiële sector over- / onder- / verkeerd gereguleerd, of ze hebben te veel banken gered of ze hebben te veel dollars gedrukt.”

“En Bitcoin zelf is in de eerste plaats een financieel hulpmiddel. Ethereum is expliciet minder financieel van aard, maar zelfs hier blijft het een feit dat een *grote* fractie van applicaties, die de blockchain echt beter maakt, te maken hebben met de verwerking van munten / tokens / geld in één of andere vorm.”

“2020 is in de eerste plaats *geen* financiële crisis. Het is een viruscrisis, het is een epistemologische crisis (hoe we leren wat waar is en wat er niet klopt van concurrerende groepen die ons misleiden), het is een crisis van een overheersende aanwezigheid van politie op veel plaatsen, en nog veel meer.”

“Ja, de geldprinter is aangegaan. Maar dat is een relatief klein deel van wat er aan de hand is, en zelfs de inflatie daalt nog steeds, en is *niet* omhoog aan het gaan.”

Buterin voegde eraan toe, wijzend op de crash van maart op de aandelen- en crypto-markt, dat Bitcoin en andere crypto’s ook in verband met traditionele activa staan, omdat beide destijds aanzienlijk daalden.

1xbit

Finance is minder belangrijk

Buterin beweert verder dat het tijd is voor de cryptocurrency-gemeenschap om te begrijpen dat “finance dit decennium relatief minder belangrijk is dan in het afgelopen decennium”, en zich aan te passen aan deze nieuwe realiteit. Hij voegde hieraan toe dat Ethereum al verschillende applicaties heeft die verder gaan dan finance, waaronder governance, gedecentraliseerde gemeenschappen, censuurbestendige publicatie en communicatie, en meer.

Vervolgens ging Buterin dieper in op stablecoins. Hij gaf aan dat hij denkt dat de populairiteit van stablecoins niet komt doordat gebruikers uit de Amerikaanse dollar vluchten, maar omdat de crypto-markt hen meer opties geven over wat ze met hun eigen geld kunnen doen.

Geld hervormen is niet genoeg

Vervolgens wees hij op een tweet van Binance CEO Changpeng Zhao, waarin hij aangaf dat “Bitcoin het vreedzame protest” is, en beweerde dat “geld hervormen niet genoeg is” en dat de cryptogemeenschap haar mentaliteit moet uitbreiden. Hij zei het volgende:

“Ik zal naar voren komen en dit direct zeggen: deze mentaliteit hieronder is *precies* hetgeen wat we moeten ontgroeien. GELD HERVORMEN IS NIET VOLDOENDE.”

Buterin zei verder dat 2016-2020 een “periode van ideologische aanpassing is. Veel oude ideologieën en coalities gaan dood en er worden veel nieuwe geboren. De heuvels en valleien op de slagvelden verschuiven. De crypto-ruimte moet zorgvuldig worden bekeken en aangepast aan nieuwe realiteiten.”

Wat vinden jullie van de visie van Vitalik Buterin? Zijn jullie het met hem eens? Laat het ons weten op onze socials!

Wat je misschien ook leuk vindt:

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN