Bitcoin veilen

Vitalik Buterin gaat zijn digitaal kunstwerk vandaag veilen op Cryptograph

Vandaag (8 juli) gaat een op Ethereum gebaseerde digitale kunstveiling live, met exclusieve kunstwerken van populaire cryptocurrency-persoonlijkheden. De veiling vindt plaats op een nieuw gelanceerd veilingplatform genaamd Cryptograph, met een ingebouwd sociaal element. Dit volgens een artikel dat gisteren op Decrypt geplaatst werd.

Cryptograph is een platform voor het veilen van digitale kunstwerken, ook wel Cryptographs genoemd. Deze kunstwerken worden opgeslagen als unieke digitale verzamelobjecten, doormiddel van non-fungible tokens (NFT’s). Deze tokens zijn opgeslagen op de Ethereum-blockchain, en een slim stukje code stelt hen in staat om in de loop van de tijd liefdadigheidsbijdragen te leveren.

Mede-oprichter van Cryptograph, Hugo McDonaugh, zei het volgende tegen Decrypt:

“Elke Cryptograph die op ons platform wordt verkocht, ondersteunt een goed doel en elke keer dat op een Cryptograph wordt geboden of een transactie wordt uitgevoerd, zamelt het automatisch geld in voor zijn goede doel, de maker en voor ons bedrijf Perpetual Altruism.”

De maker een Cryptograph selecteert een liefdadigheidsinstelling die een deel van de tokenverkoop ontvangt wanneer deze wordt geveild. Na elke toekomstige transactie met de token wordt nog een donatie naar het gekozen goede doel gestuurd, terwijl de maker meer winst genereert.

Volgens een recent bericht van Cryptograph gaat ten minste 10% van het geld dat wordt opgehaald bij de verkoop van Cryptographs naar het goede doel dat door de maker is gekozen, terwijl sommige meer dan 70% ontvangen.

1xbit

Er zal echter een derde partij bij betrokken zijn, die de liefdadigheidsdonaties zal afhandelen – voor de goede doelen die geen rechtstreekse betalingen in Ethereum (ETH) accepteren. Hier zei McDonaugh het volgende over:

“De tussenpersoon is ook nodig zodat we professionele due diligence kunnen uitvoeren, bij de goede doelen in kwestie, om ervoor te zorgen dat het allemaal eerlijke bedrijven zijn. Het is ook belangrijk om vanuit boekhoudkundig- / rapportage- en transparantieniveau te laten zien waar de gegenereerde fondsen voor zijn bedoeld.”

Vitalik Buterin geeft het startschot

De eerste Cryptograph die geveild gaat worden is een ‘kunstwerk’ van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin, genaamd “Quadratic Funding”. Het kunstwerk is een visuele formule van Buterins visie op een nieuwe methode om openbare diensten te financieren.

De kunstenaarspagina van Buterin op Cryptograph.co vat het concept van kwadratische financiering samen en stelt:

“In principe stimuleert het model individuen om vrijwillig bedragen bij te dragen, die samen aangeven aan een overheid hoeveel de gehele samenleving een openbaar goed waardeert, hoeveel er aan besteed moet worden en waar het geld naartoe moet gaan.”

De vroege Bitcoin-gebruiker Erik Voorhees en Ethereum-onderzoeker en -ontwikkelaar Vlad Zamfir zullen vandaag ook hun eigen kunstwerken veilen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN