Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers ziet er goed uit, maar hoe zit het met altcoins?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoCoinTalk bedanken voor deze analyse. Vergeet de mannen niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al hun laatste analyses.

Na de Bitcoin halving is de markt relatief rustig gebleven. De volatiliteit waar velen op hoopten bleef grotendeels uit. Mogelijk kunnen we op de korte termijn een nieuwe beweging omhoog verwachten op de Bitcoin koers. Indien dat gebeurt verwachten wij dat veel altcoins, en met name de Bitcoin (BTC) -paren, daar veel last van gaan krijgen.

Hogere timeframes

Bitcoin koers 19-5
Bron: TradingView

In onze vorige update spraken we over de ‘stops’ die aan de bovenkant nog niet gepakt waren. Dit is nog steeds het geval en daarmee ligt de liquiditeit nog voor een groot deel aan de bovenkant. Sinds onze vorige update, waarin wij aangeven een stijging omhoog te verwachten, heeft de Bitcoin koers een mooie stijging van 16% omhoog gemaakt.

Echter is deze stijging wat ons betreft nog niet hoog genoeg om te kijken voor een grotere pullback. We moeten de move naar 10.081 dollar en 10.500 dollar maken voordat wij persoonlijk een mogelijk grotere pullback kunnen verwachten. Op dit moment is er namelijk nog steeds geen sprake van zwakte in de trend en is een verdere stijging een zeer aannemelijk scenario.

Van het scenario hierboven is alleen sprake als we na het breken van de range high gelijk een diepere pullback gaan maken. In het volgende scenario (hieronder) zouden we ook uit de range kunnen breken, om vervolgens een nieuwe run te maken naar eventueel zelfs de All Time High (ATH)! Dus mochten we naar dat prijspunt bewegen is het erg belangrijk dat we de prijsactie goed in de gaten houden.

Bitcoin koers 19-5
Bron: TradingView

Altcoin dominance

Zoals we aan het begin van het artikel aangaven verwachten wij dat altcoins veel last zullen krijgen van een grote stijging in de Bitcoin koers. De reden waarom we dat denken gaan we hieronder verder toelichten. De altcoin index is een goede indicator om te gebruiken als je verwachtingen wil schetsen rondom het presteren van de altcoinmarkt. Op de altcoin index kunnen we zien wat een grote groep altcoins doet en op welke belangrijke punten zij zitten. De altcoin index wordt verdeeld in ALTPERP, MIDPERP en SHITPERP.

ALTPERP

Bron: TradingView

De ALTPERP zit op dit moment tegen een flinke trendlijn aan. Als we die breken is de kans groot dat we veel stijgingen gaan zien bij de major altcoins.

MIDPERP

Bron: TradingView

In onze ogen ziet de MIDPERP er minder interessant uit op dit moment. Als we een break van de resistance krijgen is de kans groot dat een hoop midcaps zullen stijgen. Het is dus belangrijk om deze resistance in de gaten te houden, zodat we op een goed moment midcap posities kunnen gaan innemen. Op dit moment is dat dus nog niet aan de orde.

SHITPERP

Bron: TradingView

De SHITPERP ziet er op dit moment het beste uit. Onder de SHITPERP vallen een heleboel kleine ‘shitcoins’. We zien op dit moment een sterke trend en zitten nu tegen resistance aan. Daarnaast vormen we ook een ascending triangle. Als we omhoog uitbreken uit deze ascending triangle is de kans groot dat een groot aantal kleine coins fors gaan stijgen!

Conclusie

Bitcoin gaat hoogstwaarschijnlijk nog een verdere stijging maken en dat zal opnieuw veel bloed bij de altcoins opleveren. Mochten we hier toch reversal tekenen op Bitcoin gaan zien is het belangrijk om de altcoins in de gaten te houden, omdat we daar mogelijk forse stijgingen op kunnen gaan zien.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN