Coinbase Card

Coinbase gebruikers slaan voornamelijk altcoins in tijdens bull run

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Eén van de bekendste cryptocurrency-exchanges, Coinbase, heeft op 13 april een blogpost gepubliceerd waarin de exchange informatie onthult over het gedrag van haar klanten.

Coinbase maakte bekend dat 60% van haar gebruikers als eerst Bitcoin (BTC) koopt, waarvan slechts 24% van hen bij de koningsmunt blijft. Daarnaast zijn er meer dan 75% investeerders die ook andere cryptocurrencies aanschaffen, zoals Ethereum (ETH) en Ripple (XRP).

Alhoewel Bitcoin relatief gezien een veilige investering is voor investeerders, worden er voornamelijk altcoins gekocht tijdens periodes van snelle groei op de cryptocurrency markten.

De beurs gaf het volgende aan:

“Omdat mensen zich goed voelen over hun initiële crypto-investeringen (in Bitcoin), gaan ze op zoek naar andere mogelijke categorische winnaars (zoals blijkt uit de bull run van 2017). Het omgekeerde is ook mogelijk, aangezien de prijzen dalen en de angst de markt grijpt (2018 –2019), een vlucht naar crypto-veiligheid dreef Bitcoin terug naar de voorgrond.”

Volgens Coinbase is volatiliteit een andere factor die er voor zorgt dat consumenten naar andere cryptocurrencies dan Bitcoin bewegen. Daarnaast merken ze ook op dat nieuwe altcoins die op het platform toetreden ook een rol spelen. Vooral eind 2019 en begin 2020 met Tezos, Chainlink, BAT, 0x en Stellar.

Coinbase eindigt het blogbericht met:

Bitcoin is koning en zal waarschijnlijk nog lang koning blijven. Maar het maakt ook de weg vrij voor duizend bloemen om te bloeien.”

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN