CryptoNL Trading Advice: WazirX (WRX) + Bitcoin analyse!

Ik heb vandaag weer gevraagd welke munt jullie graag geanalyseerd zouden willen zien. De eerste reactie was WazirX (WRX). Ik heb naar jullie geluisterd en een kersverse koers analyse gemaakt voor jullie van WRX!

Let op! dit is geen financieel advies!

Daggrafiek WRX

WRX koers analyse
Bron: TradingView

Wanneer we kijken naar de daggrafiek zien we een stijgende trendlijn (in licht oranje). Daar is een tweede trendlijn boven geplot (in donker oranje) die met de bovenste trendlijn een bull pennant vormt. De EMA’s 8/21 staan bullish en de koers bevindt zich nog boven de EMA-21. 

De RSI is onder de EMA-12 gedoken en zit momenteel aardig dicht tegen de 50-lijn aan. Een bounce op deze lijn zou positief zijn voor een prijsstijging.

Verder is er weinig data op de Binance chart te zien dus laten we eens verder gaan inzoomen.

4-uur-grafiek WRX

WazirX koers analyse
Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek is er een lower high gerealiseerd en we zijn nu onderweg naar een lower low. Na de eerste wave down is de koers weer gestegen richting de golden pocket zone van de fibonacci, dit is het gebied van de fibonacci level 0.618 t/m 0.705.

Dit is een zone waar de grote jongens vaak hun posities innemen. Wanneer we de fib over de wave up zetten dan zitten we momenteel op de fib 0.5 en valt de golden pocket zone samen met de trendlijn en onderkant van supportzone, die we op de VPVR kunnen waarnemen.

Op dit level zullen wij zelf ook gaan kijken naar een entry want de chart ziet er verder keurig uit, zolang we boven de trendlijn kunnen blijven.

De RSI staat al een tijdje onder de EMA en heeft deze nog niet getest nadat hij doorbroken is. De RSI bounced momenteel van de 30-lijn richting de EMA. Een rejection lijkt er aan te gaan komen en zou ook mooi overeenkomen om uiteindelijk de golden pocket te bereiken.

Conclusie

Op korte termijn zie ik de koers wellicht eerst nog een fib leveltje stijgen, om vervolgens te gaan zakken richting het punt waar ik een positie overweeg in te nemen. Wanneer we geen reversal gaan krijgen op de golden pocket, dan is het eerst volgende major support te vinden op 0.00001429 en bij een bounce + uitbraak zullen we de eerstvolgende major weerstand rond 0.00002435 tegen gaan komen.

Bitcoin koers analyse (video)

Gisteren heb ik een verse BTC analyse gemaakt in video format. Je kan deze bekijken op ons YouTube kanaal of klik hieronder!

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!