Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

CZ: Bitcoin koers gaat binnenkort de $100.000 bereiken

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, misschien wel het grootste en meest populaire cryptocurrency-handelsplatform ter wereld, beweert dat de Bitcoin koers binnenkort de zes zijfers gaat doorbreken.

Niet de enige

Hij is echter niet de enige met deze mening. Veel analisten lijken te hebben voorspeld dat de Bitcoin koers de $100.000 (of meer) zal bereiken. Zowel Ross Ulbricht, hardloper en oprichter van dark web-markt Silk Road, als Charles Hoskinson, de mede-oprichter van Ethereum, voorspelden vorig jaar dat de valuta binnenkort de $100.000 zou bereiken.

Tim Draper was er ook van overtuigd dat Bitcoin (BTC) het niveau van zes cijfers zou bereiken, aanvankelijk voorspellend dat de valuta in het jaar 2022 of 2023 een bedrag van $250.000 zou bereiken. Later deed hij het ondenkbare en trok zijn voorspelling terug naar het jaar 2020, zeggende dat dit ergens in de komende maanden bereikt zal worden.

$2 biljoen marktkapitalisatie

Hoewel het wellicht onwaarschijnlijk lijkt, gezien de daling als gevolg van paniek rondom het coronavirus, wordt de groep van voorspellers steeds groter. Op Twitter merkte Zhao op dat Bitcoin de komende maanden een marktkapitalisatie van ongeveer $2 biljoen gaat bereiken, wat de Bitcoin koers op ongeveer $100.000 zou brengen.

Hij zei het volgende:

“Zoals we gewend zijn te praten over biljoenen, zal een bescheiden marktkapitalisatie van $2 biljoen van Bitcoin één Bitcoin op $100.000 brengen. Niet zo moeilijk om dit nu voor te stellen toch?”

Zhao baseert zijn ideeën op het feit dat de Amerikaanse Senaat onlangs een economisch stimuleringspakket van $2 biljoen heeft goedgekeurd dat is ontworpen om de Amerikaanse markten weer op gang te brengen. Nu de Federal Reserve en de centrale banken zoveel geld in de economie pompen, gelooft hij dat Bitcoin zal stijgen op manieren die niemand had kunnen voorzien.

Het Huis van Afgevaardigden moet echter nog steeds stemmen over het pakket en het goedkeuren, voordat het zijn weg kan vinden naar de handen van president Donald Trump voor het laatste woord.

Nog steeds bearish

Anderen zijn echter niet zo zeker van wat er in de nabije toekomst zal gebeuren, en betwijfelen of de halvering veel invloed zal hebben op Bitcoin, aangezien het de laatste tijd zo hard getroffen is. Danny Scott, chief executive van Coin Corner, zei het volgende:

“We begonnen een verandering van het sentiment ten aanzien van Bitcoin te zien, vergelijkbaar met eind 2016 / begin 2017. Toen kwam COVID-19 … Dit dwong alle markten omlaag, inclusief Bitcoin, die naast goud en de financiële markten viel.”

Wat denken jullie? Zijn jullie het eens met de voorspelling van $100.000 dit jaar? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!