Cryptocurrencies kunnen profiteren van de aankomende financiële crisis

Tijdens de crisis van 2008 heeft de Federal Reserve van de Verenigde Staten meer dan $2 biljoen bijgedrukt, in een poging om een ​​wereldwijde kredietbubbel te voorkomen. In 2008 bezat de Fed ongeveer $950 miljard aan activa, maar tegen de tijd dat ze het geld hadden gedrukt, steeg hun capaciteit met $3 biljoen.

Als gevolg van dit werd Bitcoin geboren. De munt werd het volgende jaar geïntroduceerd, waarna de cryptomarkt die we vandaag kennen, is ontstaan.

Destijds drukte de Federal Reserve dat geld uit en investeerde het in nieuwe staatsobligaties, waarbij de overheid maandelijks deze obligaties verkocht om het tekort op te vangen. Ze noemden acties als Quantitative Easing (of kwantitatieve versoepeling in het Nederlands) in het leven om de economie te ‘redden’.

Dezelfde situatie in 2020

Na de enorme ineenstorting van de aandelenmarkt op 12 maart, hebben de laatste inspanningen van de Federal Reserve om Wall Street te redden, haar in staat gesteld om de blauwdrukken van 2008 tevoorschijn te toveren.

Op de dag van de ineenstorting maakte de Fed bekend dat ze gebruik zal maken van de repomarkt. Een repo- of retrocessieovereenkomst is een vorm van kortlopende leningen, voornamelijk bij overheidseffecten, waarbij organisaties, die al veel effecten bezitten, tegen een voordelig tarief geld mogen lenen.

Volgens een verklaring van de Federal Reserve zal het tot 13 april een reeks van $500 miljard aan repo’s aanbieden, een bedrag van bijna $4,0 biljoen.

Wat zal de impact zijn op de cryptomarkt?

Telkens wanneer het financiële systeem dreigt kapot te gaan, drukken centrale banken geld bij. Hierdoor wordt de waarde van contant geld minder waard. Als gevolg hiervan kunnen we een enorme toevlucht gaan zien naar cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH).

Het recente bericht van Ryan Sean Adam suggereerde dat dit de 2e keer is dat de crypto-industrie getuige is van het agressief afdrukken van geld vanuit de Federal Reserve.

Hij plaatste het volgende plaatje:

Bron: Ryan Sean Adams

Na de eerste printcyclus in 2008-2013 werd beweerd dat ongeveer $145 miljard aan kapitaal zijn weg vond van andere activa naar Bitcoin en Ethereum. Dat is een aanzienlijk bedrag, aangezien cryptocurrencies toen niet de naamsbekendheid hadden als op dit moment. Hierdoor kan de hoeveelheid kapitaal, die tijdens deze printcyclus naar crypto-activa gaat, aanzienlijk meer zijn dan de vorige.

Sinds de laatste printcyclus heeft de markt voor digitale valuta langzaam zijn positie in het financiële ecosysteem verstevigd, met verschillende geloofwaardige crypto-beurzen, zoals Binance en Coinbase, die nu miljoenen fiat voor digitale activa omwisselen.

De kapitaalinstroom in de crypto-industrie zal niet van de ene op de andere dag plaatsvinden, maar op basis van eerdere printcycli kan de markt hier zeker van gaan profiteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!