Dit is de grootste test ooit voor Bitcoin, aldus BitMEX

BitMEX, ’s werelds op één na grootste crypto-beurs op basis van dagelijkse handelsvolumes, is van mening dat Bitcoin (BTC), te midden van de voortdurende wereldwijde crash door het coronavirus, voor de grootste uitdaging ooit staat en de kans krijgt om zijn potentieel te bewijzen.

Op 17 maart publiceerde BitMEX’s onderzoeksgroep, BitMEX Research, een analyse van de voortdurende impact van de COVID-19-pandemie op de financiële markten. Getiteld “Inflation Is Coming”, schetst de blogpost van BitMEX Research de huidige crash van de financiële markt als de grootste economische onrust sinds de financiële crisis van 2008. In dezelfde analyse vergeleek BitMEX de crash ook met de Dotcom-zeepbel van 2000 en de Aziatische crisis van 1997.

BitMEX Research wees erop dat inflatie waarschijnlijk “één duidelijke winnaar” zal onthullen onder een nieuw wereldwijd financieel regime, en benadrukte dat Bitcoin, gecreëerd in 2009 als de allereerste cryptocurrency, nu de grootste kans ooit heeft om zijn waarde te bewijzen.

BitMEX Research schreef:

“Naar onze mening zou het in dit veranderde economische regime, waar de economie en de financiële markten losgelaten zijn, zonder enig significant anker en zelfs niet gericht op inflatie, de grootste kans zijn die Bitcoin in zijn korte levensduur heeft gezien.”

Op dezelfde dag gaf de beurs aan dat de harde marktcrash van Bitcoin op BitMEX van vorige week werd veroorzaakt door geavanceerde botnet-aanvallen, die dagenlang het platform hebben onderzocht en verantwoordelijk waren voor een andere aanval vorige maand.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!