Opera Browser gaat crypto-aankopen mogelijk maken

Android Opera-gebruikers krijgen de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen met een bankpas, terwijl iOS-gebruikers de functie in Apple Pay kunnen aanvinken.

Eind januari van dit jaar voltooide Opera zijn doelstelling om Web3 geschikte browsers te leveren met ingebouwde crypto wallet op Android, Windows, Mac, Linux en iOS. Nu krijgen Opera-gebruikers een nieuwe optie om cryptocurrency te kopen. Ze kunnen het nu doen met een bankpas of Apple Pay.

Het initiatief is een gevolg van Opera’s samenwerking met crypto-startup Wyre. Met name de aankoopfunctie is op dit moment beschikbaar voor de Amerikaanse gebruikers van de browser, maar Opera gaat dit snel uitbreiden naar andere landen.

De Opera Web 3.0-browser, met ingebouwde Ethereum wallet, werd in december 2018 gelanceerd en ontving al snel positieve feedback. Later introduceerde Opera eenvoudige crypto-aankopen in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Nu is het tijd om ze uit te breiden naar de Verenigde Staten.

Om de Amerikaanse gebruikers in staat te stellen gebruik te maken van de optie, maakt het bedrijf gebruik van de diensten van Wyre. Binnen de samenwerking krijgen Android-gebruikers de mogelijkheid om Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te kopen met een bankpas, terwijl iOS-gebruikers de functie in Apple Pay kunnen aanvinken.

Charles Hamel, Hoof van Crypto bij Opera, zei het volgende:

“Het erg groot nieuws dat onze gebruikers cryptocurrency eenvoudig in de digitale portemonnee van hun browser kunnen laden, omdat het het internet verbindt met een wereldwijd internet-native betalingsnetwerk.”

Hij ging verder:

“In het verleden was het verkrijgen van cryptocurrency een omslachtig proces dat uren of zelfs dagen in beslag nam. Als je het vergelijkt met deze naadloze oplossing, die minder dan 30 seconden duurt, is het echt een gamechanger.”

Zowel iOS- als Android Opera-gebruikers kunnen dagelijks tot $250 aan crypto’s kopen. Er wordt een fee in rekening gebracht van $0,30 en een transactiecommissie van 2,9%.

Jack Jia van Wyre zei:

“Opera is het meest vooruitstrevende browserplatform, bekend om zijn privacy en veiligheid. De combinatie van Web3 met Wyre fiat onramps zal krachtige financiële use-cases openen voor zijn 360 miljoen gebruikers wereldwijd. Ons team is verheugd om samen met Opera te bouwen.”

Omdat Opera-gebruikers nieuwe opties krijgen, krijgt de Opera-browser positieve feedback en krijgt het grip. Maar dat is niet het geval bij een andere browser, Google Chrome.

Zoals wij vanochtend plaatste, diende de ontwikkelaar van Brave browser, Brave Software, een officiële GDPR-klacht in tegen Google wegens schending van artikel 5, lid 1, onder b) van de AVG wet.

Bij de Brave browser heb je zelf de mogelijkheid om te bepalen of je advertenties in beeld wilt krijgen of niet. Kies je hier wel voor, dan is het voordeel dat je ook nog eens wordt betaald voor het bekijken van deze advertenties. Je leest het goed, voor het bekijken van advertenties kun je vanaf nu dus betaald worden in cryptocurrency.

Heb je de Brave browser nog niet gedownload? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!