Brave dient klacht in tegen Google

Brave heeft een formele klacht ingediend tegen Google. Dit deden ze bij de leidende toezichthouder van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in Europa. Dit meldde Brave in een blogbericht.

Volgens Dr. Johnny Ryan, Brave’s hoofdbeleidsmedewerker voor beleid en industrie, blijkt namelijk dat Google misbruik heeft gemaakt van zijn macht. Het bedrijf deelde gebruikersgegevens die zijn verzameld door verschillende Google diensten. Hij zei ook dat dit duidelijk niet mag volgens de regels van de AVG.

‘Google heeft persoonlijke gegevens van iedereen. Het verzamelt dit van producten zoals YouTube en Gmail, en vele andere Google-producten die achter de schermen op internet werken”, zei Dr. Ryan.

Volgens de hoofdbeleidsmedewerker betekent het niet dat de persoonlijke gegevens voor heel het bedrijf van Google gebruikt mogen worden. Brave heeft nieuw bewijs dat aantoont dat ‘onze’ persoonlijke gegevens worden hergebruikt op manieren die het doelbindingsbeginsel schenden.

De gratis interne gegevens van Google zijn in strijd met de AVG. Ook suggereert de privacy browser dat het Google voor de rechter kan slepen, als geen van de regelgevende instanties actie tegen Google onderneemt.

Brave bleek uit een privacyonderzoek veel beter zijn gebruikers te beschermen dan Google chrome en andere bekende browsers.

Wat is Brave browser?

De Brave browser is een internet browser zoals bijvoorbeeld Firefox of Chrome. Brave blokkeert advertenties en website trackers en is echt een privacy browser. Je kent het vast wel.. Je bent eindelijk rustig op een website aan het surfen en ontvangt plotseling ongevraagd een advertentie op je beeldscherm. Hoe irritant is dat?! 

Bij de Brave browser heb je zelf de mogelijkheid om te bepalen of je advertenties in beeld wilt krijgen of niet. Kies je hier wel voor.. dan is het voordeel dat je ook nog eens wordt betaald voor het bekijken van deze advertenties. Je leest het goed, voor het bekijken van advertenties kun je vanaf nu dus betaald worden in cryptocurrency.

Heb je de Brave browser nog niet gedownload? Klik dan hier!

Brave

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!