Ethereum transactietijd duurde gisteren wel 44 minuten

Door alle dalingen en de marktcrash is de transactietijd van de cryptocurrency Ethereum (ETH) gisteren tot 44 minuten toegenomen. Op een normale dag duurt de transactie maximaal vijf minuten.

De haast van het verzenden van munten naar de beurzen en het DeFi-platform lijkt congestie te hebben veroorzaakt in het Ethereum-netwerk. Bovendien zorgden de stijgende gasprijzen voor meer ‘gas’ op het vuur.

Marktcrash en Ethereum-transactietijd

De laatste marktcrash fungeerde als een stresstest voor de netwerken, waardoor de transacties toenamen en hierdoor werd de transactietijd verlengd. Het Ethereum-netwerk was het eerste netwerk dat tekenen van aanzienlijke achterstand vertoonde; sommige transacties duurde langer dan 1 uur.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, gaf het volgende aan op Twitter:

https://twitter.com/cz_binance/status/1238074052490731521

De gasprijs steeg ook

Hoewel de ETH-gasprijs niet buitensporig hoog is, vereist deze toch $0,29 om een ​​transactie sneller in een block te krijgen.

ETHGasStation, een primaire bron voor metrische gegevens over gas, zei het volgende op Twitter:

“Let op! De gasprijzen zijn momenteel extreem hoog.”

De bron merkte ook op dat de gasprijzen in gwei nu 101 bedragen, wat betekent dat gebruikers ongeveer $0,301 zullen moeten betalen om een ​​transactie te bevestigen.

Analysebedrijf Glassnode zei het onderstaande op Twitter.

“De prijsdaling van Ethereum heeft tot enorme netwerkcongestie geleid. De mediane gasprijs van ETH is net gestegen tot 29 gwei, het meest in meer dan 1 jaar.”

Niet alleen Ethereum en gas zijn de dupe

Uit rapporten blijkt dat ook de USDT-transacties zijn beïnvloed, ongeveer 2,9 miljard stablecoins konden via het Ethereum-netwerk worden verplaatst. Dit geeft aan dat de verschuiving tussen beurzen waarschijnlijk langzamer wordt.

Ondertussen daalde de prijs van Ethereum naar $138,12 in een snelle verkoop, terwijl de cryptocurrency al een aantal dagen aan het dalen is. Dit leidde uiteindelijk tot een reeks liquidaties en dit kan zorgen voor problemen voor sommige traders, omdat ze weinig tijd lijken te hebben voordat hun onderpand wordt geliquideerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!