Chainlink (LINK) daalde met 99% in een flashcrash

Chainlink, de schijnbaar niet te stoppen cryptocurrency, heeft de crisis omtrent coronavirus getrotseerd en een nieuwe recordhoogte bereikt, echter crashte hij vanochtend toch met 99% in een flashcrash. De prijs daalde tot bijna 0 en bereikte een prijs van slechts 0,0001 op het LINK / USDT-handelspaar.

Link sloot 2019 af als een top vijf presterende altcoin, die uitstekende prestaties laat zien in vergelijking met de rest van de crypto-menigte en 2020 was niet anders. Link overtrof alle verwachtingen en zette een nieuw all-time high neer, zelfs ondanks dat de rest van de markt het kraken van het coronavirus voelde.

Maar vanmorgen vroeg op Binance crashte Link Flash temidden van de extreme volatiliteit en daalde met meer dan 99% tot een prijs van bijna nul. De prijs stuiterde echter onmiddellijk en handelt nu op het huidige niveau in de buurt van $2,50, ongeveer de helft van het hoogste punt ooit van slechts een paar dagen eerder.

De verlammende impact van het coronavirus

De impact die de angsten van het coronavirus hebben op de risicovolle cryptocurrency-markt is aanzienlijk. Deze speculatieve activa zijn zeer vatbaar voor de emotionele toestand van beleggers, die momenteel in extreme paniek verkeren.

Bron: Alternative.me

Gisteravond brak het nieuws dat de NBA het huidige seizoen tijdelijk opschortte, alle reizen tussen de VS en Europese landen buiten het VK worden opgeschort, en dat filmindustrie-icoon Tom Hanks en zijn vrouw het virus hebben opgelopen.

De combinatie van spraakmakende nieuwartikelen brachten investeerders in een neerwaartse spiraal, wat leidde tot één van de ergste uitverkoopacties die de crypto-markt ooit heeft meegemaakt en er is nog geen einde in zicht.

Een link die 50% daalt ten opzichte van recente hoogtepunten, zou normaal gesproken een ideale gelegenheid zijn om het tegen lage prijzen te kopen, maar gezien de onrust in de markten is extra voorzichtigheid geboden.

Zoals met alle investeringen, maar vooral in deze tijd van chaos, investeer nooit meer dan je kan verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!