BitMEX CEO gelooft dat Bitcoin naar $6.000 gaat

De CEO van de grote crypto-derivatenbeurs BitMEX, Arthur Hayes, zegt dat de Bitcoin koers waarschijnlijk omlaag zal gaan richting de $6.000. Dit zei hij in de laatste editie van Crypto Digest die uitgegeven werd op 12 maart.

Hayes sloot zich aan bij andere handelsbronnen en waarschuwde dat Bitcoin (BTC) niet veilig was voor de huidige onrust op de markt. Hayes gaf verder aan dat de inhoud van de post niet opnieuw mag worden gepubliceerd of gereproduceerd buiten de oorspronkelijke locatie.

Op Twitter beschreef hij het als “een kijkje in mijn handelaars-brein in deze tijd van intense marktvolatiliteit”.

Op korte termijn denkt Hayes dat BTC / USD naar een maximum van $6.000 gaat, omdat de paniek van het coronavirus zijn tol eist van het sentiment. Tevens gaf hij aan dat de situatie zal worden verergerd door hedgefondsen die munten verkopen op een al dalende markt.

Hayes gelooft nog steeds in de status van de cryptocurrency als een veilige haven en voegde eraan toe dat $20.000 een mogelijk doelwit is voor een bounce vóór eind 2020.

Fear & Greed Index keldert naar zeldzame dieptepunten

Analisten blijven risicomijdend tegenover Bitcoin in het licht van zijn recente gedrag. Na eerder te zijn gestegen in het licht van pandemonium op wereldwijde markten, maakten de winsten snel plaats voor verliezen in maart.

Volgens de Crypto Fear & Greed Index, die het sentiment van beleggers meet als een prijsvoorspelling, is er momenteel “extreme angst” in de markt.

Bron: Alternative.me

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!