Gaat Bitcoin profiteren of gaan we verder zakken?

Omdat we weer wat heftige dagen achter de rug hebben, zijn we Twitter op gegaan om te kijken wat daar het sentiment is en om erachter te komen wat de analisten denken.

Ari Paul: Bitcoin kan profiteren

De Bitcoin (BTC) koers kan exploderen op basis van hun onbenutte correlatie met de rendementen van de Amerikaanse Treasury, volgens de prominente portoflio-manager Ari Paul.

De mede-oprichter en CIO van BlockTower Capita maakte gebruik van het langetermijnpotentieel van de cryptocurrency tegen Amerikaanse staatsobligaties, aangezien de laatste zich maandag bewoog naar ongekende hoogtepunten. De heer Paul merkt op dat de lagere rendementen op Amerikaanse staatsobligaties minder aantrekkelijk zijn voor beleggers, wat Bitcoin mogelijk een aantrekkelijk alternatief maakt.

Hij tweette het volgende:

“*Geen* marktoproep op korte termijn, maar het is deze dynamiek die uiteindelijk zal leiden tot een parabolische beweging in zowel goud als Bitcoin [naar mijn mening]. Historisch gezien presteerde goud het best, aangezien de reële rente (nominale – inflatie) het meest daalde.”

Peter Schiff: Bitcoin is geen veilige haven

Door de neerwaartse beweging zijn beleggers in het algemeen op zoek gegaan naar veiligheid in staatsobligaties met een laag risico en goud. Beiden bereikten hun recordhoogte.

Bitcoin dook daarentegen massaal. Voorafgaand aan de maandag opening was de cryptocurrency met meer dan 13 procent gedaald, waardoor velen het veilige haven-verhaal in twijfel trokken.

Zo was dit weer een ideale gelegenheid voor de populaire goud-bull, Peter Schiff, om Bitcoin belachelijk te maken voor het underperformeren. Hij tweette het volgende:

“Bitcoin is gemaakt na de financiële crisis van 2008 en hodlers zijn er altijd van uitgegaan dat het de veilige haven zou zijn tijdens de volgende (crisis). Het lijkt erop dat ze het verkeerd hebben. Als Bitcoin geen valuta is, geen waardeopslag en geen veilige haven, wat is het dan en waarom zou je het moeten bezitten?”

Schiff voegde eraan toe dat het kopen van overheidsschulden, zoals obligaties, net zo dom was als het kopen van Bitcoin. Voor hem is goud beter dan elke andere zogenoemde veilige haven.

PlanB: Er is nog niks aan de hand

Ondanks dit alles heeft PlanB nog steeds vertrouwen dat zijn voorspelling uitkomt. Volgens zijn Stock-to-Flow-model, dat de Bitcoin koers voorspelt op $100.000, is de cryptocurrency nog steeds op weg om een ​​waardering van zes cijfers te bereiken. Hij tweette het volgende:

Wat denken jullie? Gaan we nog verder naar beneden of is dit een goed moment om te kopen? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!