Ripple CTO legt uit of XRP-tokens zomaar vernietigd kunnen worden

De CTO van Ripple David Schwartz, heeft recent aangegeven dat XRP-tokens die in de escrow wallet zitten niet zomaar door validators vernietigd kunnen worden. Hij gaf aan dat het totale aanbod vaststaat en niemand extra tokens kan aanmaken, mede door diverse beveiligingen in de software.

Het totale circulerende aanbod van XRP bedraagt 100 miljard tokens, waarvan bijna 60 procent is opgesloten in de escrow wallet van Ripple.

XRP bezitters kunnen zelf bepalen wat ze met hun tokens doen. Ze kunnen ervoor kiezen om ze te vergrendelen of te vernietigen. Echter is de keuze voor validators om hun escrow verdiensten te vernietigen, niet mogelijk. Mocht een validator hiervoor kiezen, dan zou de server die het XRP-grootboek aanstuurt het hier niet mee eens zijn. Hierdoor zou het netwerk per direct stopgezet worden.

David Schwartz beweerde dat het veranderen van de regels zou resulteren in een nieuwe ‘hard fork’. Dit betekent dat alle validators die het met hen eens zijn, hun code moeten bijwerken.


In september 2019 besloot een deel van de XRP community die ontevreden waren, een ‘fork’ genaamd Ripple One te maken. Dit plan is echter nooit van de grond gekomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!