Zwitserse toezichthouders geven groen licht voor IPO op de Ethereum blockchain

Zwitserse toezichthouders hebben het groene licht gegeven het eerste volledig conforme initiële openbare aanbod (IPO) van het land op de blockchain. Dit volgens een persbericht dat op 29 januari geplaatst werd.

Het Zwitserse blockchain-bedrijf Overture zal een conforme IPO lanceren en gewone klasse A-aandelen aanbieden op de Ethereum-blockchain, met behulp van smart contracts van, de in Zug gevestigde, EURO DAXX (de European Digital Assets Exchange).

Overture en zijn financieel adviesbureau, Andriotto Financial Services, zeiden het volgende:

“Het belangrijkste verschil met andere effect-aanbiedingen op de blockchain is dat het bedrijf de eerste Zwitserse statuten heeft goedgekeurd waarin het digitale karakter van de aandelen (tokens) en het gebruik van de blockchain, als technologie om het aandeelhoudersregister bij te houden, zijn goedgekeurd; wat betekent dat de overdracht van het bedrijfseigendom alleen kan worden bereikt met een overdracht van de tokens op de blockchain en alleen het eigendom van de token kan de status van aandeelhouder geven.”

Volgens hen kan blockchain technologie op deze manier de efficiëntie op de kapitaalmarkten verhogen in termen van tijd en andere efficiënties die worden gewaarborgd door intermediaire interacties tussen actoren, zoals kortsluiting tussen banken, makelaars-dealers, centrale bewaarsystemen, notarissen en overige financiële intermediairs.

Buiten Zwitserland hebben enkele sectorcommentatoren gesuggereerd dat het traditionele IPO-model, of het nu native op de blockchain wordt uitgegeven of anderszins, waarschijnlijk steeds vaker voor zal gaan komen in de cryptocurrency en blockchain-ruimte in 2020.

In Davos deze maand voorspelde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, dat meer cryptobedrijven het komende jaar zullen proberen IPO’s te lanceren, verwijzend naar Ripple’s eigen potentiële interesse in een openbare beursgang.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!