Ripple CEO verwacht meer IPO’s in 2020

Ripple CEO Brad Garlinghouse voorspelt dat initiële openbare aanbiedingen (IPO’s) in 2020 meer zullen voorkomen in de cryptocurrency en blockchain-markt. Dit zei Garlinghouse op 23 januari tijdens het World Economic Forum in Davos.

Een IPO verwijst naar het proces van het aanbieden van de aandelen van een particuliere onderneming aan het publiek in een nieuwe uitgifte van aandelen. Om deze reden wordt het soms aangeduid als “naar de beurs gaan” of als “zwevende bedrijfsaandelen”.

Hij liet tevens naar verluidt doorschemeren dat Ripple zelf één van die bedrijven zou kunnen. Hij zei het volgende:

“In de komende 12 maanden zul je IPO’s in de crypto- / blockchain-ruimte gaan zien. We zullen niet de eerste zijn en we zullen niet de laatste zijn, maar ik verwacht dat we één van de leiders zullen zijn ​​… het is een natuurlijke evolutie voor ons bedrijf.”

Zijn IPO’s de toekomst?

De cryptocurrency-industrie heeft zich tot op heden gericht op initiële muntaanbiedingen (ICO), die zijn geëvolueerd als een alternatief uitgiftemodel voor nog jonge en innovatieve bedrijven. Dit had de voorkeur boven IPO’s omdat het bedrijven veel omslachtige wettelijke en regelgevende processen bespaarde die betrokken zijn bij een traditionele IPO.

Maar naarmate de ruimte ouder wordt proberen sommige bedrijven nu vertrouwen op te bouwen met reguliere investeerders door middel van openbare noteringen op traditionele beurzen, met alle administratieve rompslomp en financiële toelichtingen die dat met zich meebrengt.

Dit is een trend waarvan Garlinghouse lijkt te geloven dat deze zichzelf in de nabije toekomst zal consolideren, ook al hebben enkele van de grootste spelers in de industrie tot nu toe veel moeite gehad om aan de strenge eisen van een beursgang te voldoen.

Zo is Silvergate Bank, een in Californië gevestigde commerciële bank gericht op bedrijven in digitale valuta, in november 2019 naar de beurs gegaan en wordt nu verhandeld op de New York Stock Exchange.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!