Reguliere finance moet innoveren, anders worden ze ingehaald

Als reguliere finance geen nieuwe technologieën gebruikt, zoals die worden gezien in blockchain en crypto, zullen ze achterblijven. Dit zeiden experts op het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, volgens een artikel van Cointelegraph.

Aanpassen of achterlopen

In antwoord op een vraag over het evenement van dit jaar vergeleken met dat van vorig jaar, constateerde voormalig hoofd onderhouder van Monero, Riccardo Spagni, dezelfde aanwezigen ten opzichte van 2019.

Spagni, ook bekend als Fluffypony, vertelde Cointelegraph in een interview op 21 januari het volgende:

“Ik denk dat door veel evenementen zoals deze, en sommige andere blockchain-evenementen, we beginnen te laten zien dat als ze zich niet aanpassen, als ze niet veranderen, ze uiteindelijk zullen verliezen. Ze zullen aan de verliezende kant eindigen omdat nieuwe finance oude finance gaat vervangen.”

Veel innovatie in fintech

METI Advisory oprichter & managing partner en mede-oprichter van de cryptovriendelijke SEBA Bank AG, Mattia Rattagli, zei het volgende tegen Cointelegraph in een interview op 21 januari:

“Er is momenteel veel innovatie gaande in fintech.

Ik denk dat de banken beseffen dat als ze niet op korte termijn, snel en diep innoveren, ze waarschijnlijk inkomsten mislopen.”

Sinds de bullrun van 2017 hebben tal van reguliere entiteiten verschillende nieuwe technologieën overgenomen, waaronder blockchain. Zo heeft bankgigant JPMorgan Chase zich aangesloten bij de beweging en kondigde in 2019 zijn blockchain-gebaseerde stablecoin aan, bekend als JPM Coin. Veel andere reguliere spelers, zoals Amazon en Citibank, hebben zich ook bij de blockchain-revolutie aangesloten.

2020 het jaar van de infrastructuur

Cointelegraph sprak ook de voorzitter van Crypto Valley, Daniel Haudenschild, over zijn visie. Hij gaf het volgende aan:

“We zien 2020 als het jaar van de infrastructuur.

We zien betere spelers – institutionele beleggers, vermogens- en activabeheerders – in het veld komen, die worden aangedreven door negatieve rentetarieven en door een gebrek aan alternatieve investeringen.

Met die institutionele investeringen zien we een vloed van nieuwe activaklassen – tokenized-effecten, tokenized-grondstoffen, digitale grondstoffen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!