JPMorgan gaat eigen cryptocurrency lanceren (JPM Coin)

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase (JPM) gaat zijn eigen cryptocurrency lanceren. Dit volgens een publicatie van CNBC dat geplaatst werd op donderdag 14 februari. De bank gaat, tegen alle verwachtingen in, JPM Coin lanceren om financiële afwikkelingen te versnellen. Aanvankelijk zal de munt gebruikt worden binnen drie operaties van JPMorgan. Sprekend met CNBC, zei Umar Farooq (verantwoordelijk voor blockchain bij JPMorgan) het volgende:
“De toepassingen zijn eerlijk gezegd vrij eindeloos. Overal waar je een gedistribueerde ledger hebt, waarbij bedrijven of instellingen betrokken zijn, is het mogelijk om dit in te zetten.”
JPM Coin zal zich in eerste instantie richten grote organisaties, waardoor transacties die momenteel een dag of langer duren, sneller zullen worden verwerkt dan met SWIFT. Elders zijn ook treasury-diensten en effectentransacties interessant, Farooq zegt dat de cryptocurrency verder zou kunnen groeien als het succesvol blijkt te zijn. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!