Twee Zwitserse crypto-organisaties verkrijgen bank- en effectendealerlicenties

De Zwitserse financiële markttoezichtautoriteit (FINMA) heeft naar verluidt twee bank- en effectendealerlicenties verleend aan twee, op crypto gerichte, organisaties. Dit volgens een artikel dat op maandag 26 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

De twee Zwitserse crypto-organisaties, Seba Crypto AG en Sygnum hebben bank- en effectendealervergunningen ontvangen. Dit kondigde de banken aan in twee afzonderlijke verklaringen op maandag 26 augustus.

Met de nieuwe licentie verwacht Seba begin oktober 2019 officieel haar nieuwe handelsplatform te lanceren, verklaarde het bedrijf. De plannen van Seba omvatten de oprichting van een digitaal activaplatform voor professionele handelaren, bedrijven en institutionele klanten, evenals bewaring en activabeheer.

Sygnum zei dat de goedkeuring haar in staat stelt om haar digitale activa diensten op de markt te brengen, waaronder een bewaring en een geïntegreerd liquiditeitsplatform voor belangrijke digitale valuta’s, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en digitale Zwitserse Franken.

In juli plaatsten wij al een bericht waarin wij aangaven dat de Zwitserse crypto broker Bitcoin Suisse heeft een bank- en effectenmakelaar licentie aangevraagd had bij FINMA.

Tevens plaatsten wij in maart dat de aanbieder van de wereldwijde marktinfrastructuur Deutsche Börse Group, Fintech-bedrijf Sygnum (gevestigd in Zwitserland en Singapore) en het Zwitserse telecom- en ICT-bedrijf Swisscom een strategische partnership hadden afgesloten, om een ​​compliant infrastructuur voor financiële markten voor digitale activa te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!