Bitcoin kan zorgen voor meer financiële gelijkheid

Een recent Oxfam-rapport onthulde dat de 2.153 rijkste miljardairs ter wereld meer rijkdom hebben dan 4,6 miljard mensen samen en velen geloven dat Bitcoin (BTC) daar in de toekomst bij kan helpen. Dit volgens een artikel dat gisteren op Bitcoinist geplaatst werd.

De twee rijkste mannen zouden in de ruimte zitten

Volgens een recent onderzoek van Oxfam, de internationale liefdadigheidsinstelling, is er tegenwoordig een grote ongelijkheid op het gebied van rijkdom. Het rapport, dat maandag werd gepubliceerd, bevestigde dat ongeveer 2.153 van ’s werelds rijkste miljardairs meer rijkdom bezitten dan 4,6 miljard andere individuen. Vanwege deze ongelijkheid verzocht Oxfam de regering om nieuw beleid te introduceren dat de situatie zou verhelpen.

De auteur van het rapport zei het volgende:

“Als iedereen op zijn rijkdom zou gaan zitten, opgestapeld in biljetten van $100, zou het grootste deel van de mensheid op de grond zitten. Een middenklasse-persoon in een rijk land zou op de hoogte van een stoel zitten. De twee rijkste mannen ter wereld zouden in de ruimte zitten.”

Sven Henrich zei ook wat interessants:

https://twitter.com/NorthmanTrader/status/1219050505315536896?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1219050505315536896&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fbitcoin-to-close-the-gap%2F

“Oxfam’s rapport merkte op dat iemand, die sinds de bouw van de Egyptische piramides, $10.000 per dag heeft bespaard, nog steeds 80% minder rijk is dan de vijf rijkste miljardairs ter wereld.”

Bitcoin kan hierbij helpen

Een ding dat moet worden opgemerkt, is dat iets dat ‘The Great Wealth Transfer’ wordt genoemd naar verwachting in de komende jaren zal plaatsvinden. Simpel gezegd, er zal een generatieverschuiving in de wereld plaatsvinden, waarvan millennials naar verwachting de taken van de vorige generaties zullen overnemen.

De verschuiving zal naar schatting alleen al in de VS ongeveer $68 triljoen overdragen aan millennials, wat waarschijnlijk het huidige financiële evenwicht enorm verstoort. Dit is waar Bitcoin in beeld kan komen.

Zoals velen al weten, heeft Bitcoin al meer dan 11 jaar een weg gevonden voor gedecentraliseerd, digitaal geld. Dankzij Bitcoin, en de onderliggende blockchain technologie, is het mogelijk om tussenpersonen uit de financiële wereld te verwijderen.

Met andere woorden, mensen zouden verantwoordelijk zijn voor het opslaan en beheren van hun eigen geld, zonder hoge kosten te hoeven betalen om hun geld over te maken. Bitcoin-whales (individuen die enorme hoeveelheden Bitcoin bezitten) hebben dit keer op keer bewezen. Ze sturen nu honderden miljoenen dollars en betalen hier centen voor.

De gemiddelde Bitcoin-gebruiker is ook gemiddeld tussen de 16 en 34 jaar oud, wat aantoont dat crypto een trend van de jongere generatie is. Barry Silbert, CEO van Grayscale, gaf vorig jaar ook commentaar op deze generatieverschuiving en verklaarde dat hij gelooft dat de investeringswereld zich voorbereidt op massale verandering.

Tot op heden zijn er nu meer dan 13.005 Bitcoin-miljonairs en dat aantal gaat, na mijn mening, alleen maar stijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!