Cryptsy schikking

Coinbase betaalde vorig jaar bijna $1 miljoen aan Cryptsy slachtoffers

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Coinbase kwam vorig jaar overeen om voormalige klanten van inmiddels failliet verklaarde crypto-beurs Cryptsy een schikking van $962.500 te betalen. Dit volgens een artikel dat gisteren op CoinDesk verscheen.

Cryptsy claimde voor het eerst insolventie in januari 2016, na een vermeend hackincident waarbij ongeveer 13.000 Bitcoin (BTC) en 300.000 Litecoin (LTC) buit gemaakt werd. Volgens een officiële blogpost die toen werd gepubliceerd en nu ontoegankelijk is, was de beurs nog ongeveer 10.000 Bitcoin verschuldigd aan rekeninghouders.

Klanten, die de beurs van fraude beschuldigden, in de nasleep van de ineenstorting na maanden van geldonttrekkingskwesties, reageerden met een class action-rechtszaak tegen Cryptsy-oprichter Paul Vernon over zijn vermeende nalatigheid, onrechtvaardige verrijking, conversie en schending van Florida’s Deceptive and Unfair Trade Practices Act.

Cryptsy slachtoffers beweerden vervolgens dat de zogenaamd gestolen munten werden gestolen door Vernon en witgewassen via Coinbase. In december 2016 hebben ze een vervolgaanklacht ingediend waarin Coinbase werd beschuldigd van diefstal van ongeveer $8,2 miljoen aan cryptocurrency.

De beurs probeerde vervolgens de zaak op te schorten en het geschil door arbitrage te beslechten, maar de motie werd geweigerd door de Amerikaanse districtsrechter Kenneth Marra. Nadat Coinbase tevergeefs beroep had aangetekend tegen de beslissing van Marra, zag de rechtszaak bijna een juryrechtzaak.

Eind 2019 stemde Coinbase er echter mee in om slachtoffers van Cryptsy $952.500 te betalen in een schikking, in een poging om de langdurige juridische strijd te beëindigen, volgens gerechtelijke documenten van 27 november en 10 december. De schikking zal naar verwachting worden goedgekeurd of gewijzigd tijdens een geplande hoorzitting op 17 april 2020.

David Silver, één van de advocaten van de eisers, applaudisseerde voor Coinbase voor het “intensiveren en oplossen van de zaak”, meldde CoinDesk.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN