Juventus blockchain

Juventus fans hebben via de blockchain gestemd op goaltune

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Voetbalfans van Juventus hebben het Socios-platform gebruikt om te stemmen op het nummer dat wordt gespeeld wanneer ze een doelpunt scoren in hun thuisstadion. Dit volgens een blogpost die op maandag 6 januari gepubliceerd werd.

De Juventus token

De token van Juventus heeft een ontwikkeling van een jaar doorgemaakt, voordat het officieel werd uitgebracht op 2 december 2019. De oorspronkelijke prijs van de token was 2 euro per stuk, terwijl een beperkt aantal gratis tokens beschikbaar werden gesteld via de augmented reality-functie van de Socios.com-app, genaamd “Token Hunt”.

Eerste stemming ooit

De stemming markeerde de allereerste peiling ooit gehouden op Socios.com, een tokenized fan-voting platform voor sport, volgens een blogpost van 6 januari. Na de peiling die in december is gestart, hebben fans Song 2 van Blur gekozen als het nieuwe nummer dat in het Allianz Stadion van Juventus wordt afgespeeld wanneer het team een ​​doelpunt scoort.

Duizenden fans van over de hele wereld deden mee aan de stemming. Alexandre Dreyfus, CEO van Socios, sprak met Cointelegraph over de betekenis van het evenement in de geschiedenis van gebruikers-tokens en zei:

“Tot nu toe gingen de meeste gebruikers-tokens die we hebben gezien over protocol en lagen. Het ging over blockchain zelf. Voor de eerste keer kun je het nut zien van een blockchain-gebaseerd item, dat echt door echte mensen gebruikt wordt.

Het is heel vroeg en dat was een debuut, maar het gebeurde. We gebruiken blockchain om 2 redenen. Eén omdat het een beperkt aantal ‘Fan Tokens’ die fungible tokens zijn (ERC20 op Chiliz Proof of Authority-keten voor nu) mogelijk maakt, die een stem geven aan fans over de hele wereld, maar we gebruiken ook blockchain voor de eerlijkheid en transparantie van de stemmingen.”

Dreyfus onthulde dat Socios, die op de Chiliz-blockchain werkt met zijn native CHZ-token, zich voorbereidt op het houden van soortgelijke peilingen met andere voetbalclubs, waaronder Paris Saint-Germain, Atletico Madrid, Galatasaray, West Ham en AS Roma, in de komende paar weken. Socios zal ook de token-stemmingsoptie uitbreiden naar esports-teams.

Niet te vergelijken met Bitcoin

Op de vraag wat het betekent voor de reguliere toepassing van blockchain-technologie, stelde Dreyfus dat echte reguliere gebruikers-tokens niet te vergelijken zijn met het verhaal achter Bitcoin (BTC). Hij zei:

“Dit is het gebruik van blockchain voor iets dat geen betalingen zijn, en dat uitsluitend werd bedacht vanwege blockchain. We vervangen niets dat al eerder bestond, we hebben een nieuw gebruik en innovatie gecreëerd (fan token, invloed, etc…) en we gebruiken blockchain om het te ondersteunen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN