Juventus lanceert fan-token via Socios.com

De grootste voetbalclub van Italië, Juventus, heeft een token uitgegeven om fans in staat te stellen om mee te stemmen en polls in te vullen. Dit volgens een aankondiging die op 2 december geplaatst werd op de officiële website van Juventus.

Vorig jaar september werd de ontwikkeling al aangekondigd, echter nu een jaar later is de token eindelijk beschikbaar op Socios.com, een tokenized fan-voting platform voor sport.

De token

De initiële prijs van de token is €2,- per token en een beperkt aantal gratis tokens zullen uitgegeven worden via de augmented reality-functie van de Socios.com-app, “Token Hunt”.

De fans die de token bezitten, kunnen vervolgens hun stem uitbrengen op een aantal clubgerelateerde beslissingen. Op dit moment kun je bijvoorbeeld stemmen op welk muziek-nummer er gedraaid zou moeten worden, wanneer er een doelpunt gemaakt wordt door Juventus.

Meerdere voetbalclubs met een eigen token

De beslissing om een ​​merktoken te ontwikkelen volgde op een soortgelijk initiatief van Paris Saint-Germain (PSG). PSG’s samenwerking met Socios.com stelt fans ook in staat om te stemmen en verleent ook VIP-status en/of beloningen aan houders.

Tevens hebben voetbalclubs, AS Roma, West Ham United, Atlético Madrid en Galatasaray ook een samenwerking met Socios.com.

Duitslands FC Bayern München is de nieuwste voetbalclub die blockchain-gebaseerde merchandise voor fans aankondigt via een partnerschap met Stryking Entertainment om digitale verzamelobjecten van zijn spelers te produceren.

Het Spaanse topteam Real Madrid heeft op zijn beurt weer een partnership gesloten met Fantastec SWAP, om een op blockchain gebaseerde app voor verzamelobjecten te lanceren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!